• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Böbrek ameliyatında yeni teknik geliştirildi!

Böbrek ameliyatında yeni teknik geliştirildi!
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek taşı ameliyatında başarı oranını arttıran yeni bir teknik geliştirildi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek taşı ameliyatında başarı oranını arttıran yeni bir teknik geliştirildi. Doç. Dr. Kenan İsen tarafından bulunan endoskopik ameliyat tekniği maliyeti düşürürken dünyanın sayılı dergilerinde de geniş yer buldu.

Diyarbakır’ın bölge hastanesi konumundaki 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kenan İsen’in böbrek taşı ameliyatında geliştirdiği yeni yöntem Kanada merkezli yayınlanan ünlü tıp dergisi “Urology”’de yayınlandı. Dünyada ilk kez Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan yöntem ameliyatın başarı şansını arttırırken maliyeti de düşürüyor. Doğuştan gelen bir hastalık olan ve böbrekten gelen idrar borusunun idrar torbası ile birleştiği yerde bir balon gibi genişlemesi sonucu oluşan böbrek taşı ve idrar yolu iltihabı açılan küçük bir pencere yardımı temizleniyor. Endoskopik ameliyat tekniğinin uygulandığı yöntemle hastalığın nüks etme riski ortadan kalkıyor. Ayrıca bu yöntemde böbrek ameliyatları sonrası oluşan idrarın böbreğe kaçması durumu da diğer ameliyat yöntemlerine göre çok daha az görülüyor.

“AMELİYATLAR % 100 BAŞARILI”

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kenan İsen klasik taş kırma cihazıyla uyguladığı endoskopik ameliyat tekniği ile 6 hastayı ameliyat ettiğini hastaların tamamında % 100’e yakın bir başarı elde ettiğini belirtti. İsen, “Ameliyat yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Tek hekim ile uygulanabilmekte olan yöntemde hastanın boğazına narkoz borusu konulmasına( Genel narkoz) veya belinden iğne yapılmasına (spinal narkoz) ihtiyaç olmadan kısa süren bir narkoz işlemi (Sedoanaljezi) uygulanmaktadır. Bu ameliyat için kapalı böbrek taşı ameliyatında kullanılan cihaz (Perkütan Nefroskop) kullanılmaktadır. Bu cihaz sayesinde hastanın idrar yolundan girilerek (Endoskopik: Kapalı yöntem) bir makas vasıtasıyla üreteroselin üstü kesilmekte ve bir pencere açılmaktadır. Böylece, idrar yolundaki darlık ortadan kaldırılmakta ve taş kırma cihazı ile ureteroseldeki taşlar kırılarak kolay bir şekilde alınabilmektedir. Ameliyat sonrası aynı gün taburcu imkânı sunan yöntem hasta memnuniyetini de arttırmaktadır” dedi.
Doç. Dr. İsen ayrıca bu ameliyat tekniğinin yan etkilerinin diğer ameliyatlara göre çok daha az olduğuna da dikkat çekti.

 

diyarbakirsoz.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3111 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim