• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Böbrek hastalıklarının ilacı

Böbrek hastalıklarının ilacı
Türkiye'nin ilk kaplıca tesislerine ev sahipliği yapan Yalova, çok sayıda kişiye şifa dağıtıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinden gelen ziyaretçiler özellikle çamur banyolarına ilgi gösteriyor.

Yalova'da kaplıcalar yoğun olarak Termal ve Armutlu bölgelerinde bulunuyor. Yalova'nın merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Termal'de 6 tesis yer alıyor. Bu tesislerin içinde Thermalium Wellness Park Hotel ve Limak Termal Boutique Hotel gibi iki adet de 5 yıldızlı otelin olduğu Yalova'da daha uygun fiyatlı pansiyon ve moteller de dikkat çekiyor.

Diğer kaplıca cenneti Armutlu ise Yalova'ya 50 kilometre uzaklıkta. Su sıcaklığının 55-60 derece olduğu bölgede, otel, restoran, Türk Hamamı, masaj salonları, jakuzi ve kapalı yüzme havuzu gibi alternatif sağlık üniteleri yer alıyor.

Kalp atışını düzenliyor
Banyo ve içme kürlerine uygun olan kaplıca suları banyo, içme ve çamur olarak uygulandığı gibi, sudan çıkan gazların teneffüsü yoluyla da uygulanıyor. Armutlu kaplıcaları, radyoaktivitesi yüksek kaplıcalar sınıfına giriyor. Buradaki kaplıcaların kalbin işlemesinde, asidin vücuttan atılmasında, sinirler üzerinde, iltihabi hastalıklarda ve kadın hastalıklarında, yaraların iyileşmesinde, mide ve bağırsak hastalıklarında, karaciğerin düzenli çalışmasında, hormonların düzenlenmesinde ve idrar söktürücü olarak faydalarının olduğu biliniyor. Armutlu ilçesinde çok sayıda konaklama yeme-içme ve eğlence tesisi var.

Yalova'ya İstanbul Deniz Otobüsleri, Yenikapı'dan feribotla ve otobüs firmaları ile ulaşılabilir. Yalova şehir merkezinde her iki ilçeye minibüsle ulaşım sağlanıyor.

İlk butik termal otel
Yalova'da yer alan çok sayıda termal tesisten biri olan Limak Holding'e ait Limak Thermal Boutique Hotel, 2010 yılında restore edilerek 30 yıl aradan sonra geçtiğimiz yaz tekrar faaliyete geçti.

Limak Oteller Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Limak Thermal Boutique Hotel'i şöyle anlattı:

-Otel, 2010 yılında kısmen restore edilerek, kısmen de yeniden inşa edilmek suretiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'yı ilk ziyaret ettiği tarih olan 19 Ağustos'ta 30 yıl aradan sonra yeniden hizmete girdi.
-Yalova ili Termal bölgesinde Türkiye'nin ilk 'butik termal oteli' konseptiyle hizmet veren Limak Thermal Boutique Hotel, gerek tarihi gerekse mimari dokuyu yansıtan, içerisinde termal su bulunan banyolu 48 adet VIP odaları, 2 adet restoran, 5 adet toplantı salonu ve 850 metrekare alan üzerine kurulu spa merkezi bünyesinde termal su ile doldurulmuş açık ve kapalı havuzları ile termal turizm çerçevesinde bir lokomotif olarak değerlendiriliyor.

66 derecede strese çözüm
-Tesis içerisinde kullanılan termal suyun tıbbi özellikleri ve niteliklerine değinmek gerekirse, kaynak çıkışı 66 derece olan termomineralli su, banyo uygulamaları şeklinde romatizmal rahatsızlıkların kronik dönemlerinde, yumuşak doku rahatsızlıklarının tedavisinde, stres bozukluğu ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.
-Türkiye'de " deniz, kum, güneş" temalı turizm anlayışının ardından hızlı ivme alması beklenen termal turizminde yatırımların çoğalması dikkat çekmekte. Yalova bölgesi haricinde son zamanlarda özellikle İzmir, Bursa, Ankara ve Kırşehir gibi illerde yapılan termal otel yatırımları potansiyel için ancak bir başlangıç olmakla birlikte Türkiye'nin 21.5 milyar dolar seviyesinde görülen yıllık turizm gelirleri içerisinde tek haneli yüzde rakamıyla telaffuz edilen termal turizmin payını da yükseltecek gibi görünüyor.

BOLU

Karadeniz'in yeşilinde 40 derece suyla tedavi
Bolu'da çok sayıda kaplıca yer alıyor. Bolu'da şifalı sular Küçük ve Büyük kaplıcalar olarak 2 merkez üzerinde bulunuyor. Bolu Ovası'nın güney kenarında, ormanlarla kaplı dağın eteğinde, Karacasu mevkiinde ve Kuzey Anadolu fayına bağlı olarak oluşmuş 2 kaynak yeralıyor. 1993 yılında "termal turizm merkezi" ilan edilen bölgede Termal Otel ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de bulunuyor.

Böbrek hastalıklarına çözüm
Büyük Kaplıca'nın su sıcaklığı 40-44 derece, Küçük Kaplıca'nınki ise 40-46 derece. Bolu kaplıcaları siyatik, böbrek hastalığı, kadın ve cilt hastalıklarında yararlı oluyor.

Bolu Özel Turizm İdaresi mülkiyetindeki Bolu Termal Otel, turizm işletme belgeli ve 3 yıldızlı olma özelliği taşıyor. 145 yatak kapasitesine sahip otelin odalarında termal banyo, termal havuz, 12 adet termal özel banyo ve kapalı yüzme havuzu yanı sıra masaj salonu, sauna, buhar odası, kondisyon merkezi yer alıyor.

Ankara'ya 190, İstanbul'a 260 kilometre uzaklıkta yer alan otele Bolu'nun merkezinden kalkan araçlarla ulaşım sağlanıyor.

HABER: Zeynep CEYLAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim