• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bölgenin en büyük acili

Bölgenin en büyük acili
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin yeni acil servisinin temel atma töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel, bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

KTÜ’nün yeni eğitim-öğretim yılı açılışı töreninin ardından törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile davetliler KTÜ Fizik Bölümü’nü ziyaret ederek, burada Fizik Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Yanmaz’ın çalışmalarını yerinde gördü. Prof. Dr. Yanmaz öğrencileriyle birlikte sürdürdüğü ‘Süper İletkenler’ konusunda yaptığı çalışmalar hakkında Bakan Erdoğan Bayraktar ile davetlilere bilgi verdi.



SAĞLIK YATIRIMLARINA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Bayraktar ve davetliler daha sonra KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bünyesinde yeni yapılacak olan Acil Servis’in temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar temel atma töreni öncesinde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetleri döneminde Trabzon’da KTÜ’ye çok ciddi katkılar sağlandığını söyledi. Bayraktar, “Özellikle Tıp Fakültesi’nin sağlık alanındaki gelişmelerine çok ciddi katkılar yapılmıştır. Bu adım da bunlardan bir tanesidir. Bundan sonra da yine üniversitemizi ve sağlık ünitelerini, tıp fakültelerini zenginleştirme, geliştirme noktasındaki birlikteliğimiz ve gayretlerimiz devam edecektir” dedi. Yıllar önce hastaların Ankara ve İstanbul’a giderken, artık en büyük ameliyatlara kadar bir çok ameliyatın KTÜ Farabi Hastanesi’nde yapılabildiğine işaret eden Bakan Erdoğan Bayraktar, “Bu bakımdan dekanımıza da bu güzel yönetiminden, bu hizmetlerimizi KTÜ’ye getirmesinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Bu inşaat da çok temiz bir inşaat gözüküyor. Biran önce bitmesini temenni ediyorum. Çalışacak mühendis mimar, müteahhit ve elemanlarına, kalfalarına, ustalara, işçilere çok teşekkür ediyorum. Trabzon’a ve sağlımıza fayda getirmesini temenni ediyorum” dedi.



PROF. DR. CİNEL: BÖLGEYE HİZMET VERECEĞİZ

KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel Tıp Fakültesi adına çok önemli bir yatırımın heyecanını duyduğunu söyledi. Dekan Prof. Dr. Cinel “KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ni kuruluşundan beri Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde 7’yi aşkın vilayette ve 4 milyondan fazla bir nüfusa 3. basamakta ve en üst düzeyde yüksek teknolojiye dayalı ve tıbbi etik değerlere saygılı sağlık hizmeti, ulusal uluslar arası tıp eğitim, ihtisas eğitimi ve yan dal uzmanlık eğitimi vermekte, tıp literatürüne azımsanmayacak derecede katkıda bulunmaktadır. Sağlık hizmetleri açısından Acil Tıp Anabilim Dalı, günümüz tıp uygulamalarında öncelikli ve özellikli yer almaktadır. Tıp Fakültemiz ülke genelinde az sayıda bulunan bilim dallarını açmış, geliştirmiş ve örnek olmuştur. Yıllara dayalı deneyimli, uzman, yetkin öğretim üyeleriyle acil servis hizmetlerini ve konu ile ilgili personelin eğitimini vermektedir. Çağdaş uygulamalarında yoğun bakım ünitesi olmazsa olmaz nitelik taşımaktadır. Fakültemiz ve Farabi Hastanesi yoğun bakım konusunda deneyimli uzmanları ve yardımcı sağlık personeli ile yeni yoğun bakım ünitesinde artan kapasite ve olanaklar ile bölgemize bu konuda da sağlık hizmeti verecektir.



74 YATAK KAPASİTELİ YENİ ACİL SERVİS BİR YILDA TAMAMLANACAK

Temelinin atılması nedeniyle bir araya geldiğimiz KTÜ Farabi Hastanesi bölgede örnek olacak, ileri donanıma sahip, acil ve yoğun bakım servisleriyle çok önemli bir görev yerine getirecektir. 14388 m2 toplam kapalı alanı, 50 yataklı acil servisi ve 24 yataklı yoğun bakım ünitesi ile hizmet binamıza kısa zamanda ulaşarak sağlık hizmeti vermeyi diliyoruz. Tüm katkıları için sayın Başbakanımıza, hükümetimize, sayın bakanımıza, siyasilerimize, rektörlüğümüze, ilimiz yöneticilerine, emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyoruz. Projeyi üstlenen yapımcı firmaya da kolaylıklar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

KTÜ Tıp Fakültesi yeni acil ve yoğun bakım ünitesinin ihale bedelinin 16.5 milyon TL olduğu ve bir yılda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Vali Dr. Recep Kızılcık, Rektör İbrahim Özen temelin atılması için butona bastılar.

gunebakis.com.tr

Bu haber toplam 4319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim