• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bonzai ölümlerinde korkunç tablo

Bonzai ölümlerinde korkunç tablo
Gençliğin ölümcül tehlikesi bonzai dün 3 gencin daha ölümüne yol açtı. Bunlarla birlikte haber ajanslarına düşen bonzai kaynaklı ölüm sayısı son bir ayda 19'a ulaştı. Uzmanlar bu rakamın gerçekte daha da yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yeni sosyal tehlikesi 'bonzai' her geçen gün can almaya devam ediyor. Son iki günde üç genç daha hayatının baharında zehirli illete yenik düştü. İstanbul'da Sefa B, Ankara'da Muhammet A. ile Samsun'da N.A isimli 40 yaşında bir kişi daha bonzaiden hayatını kaybetti.

Bu üç ölümle birlikte son bir ayda bonzai kaynaklı 19 ölüm kayıtlara geçti. Uzmanlar bonzainin kalp kriziyle ölüme neden olduğuna dikkat çekerek, aslında son dönemde nedensiz şekilde kalp krizi ve intiharlarla hayatını kaybeden bir çok gencin de bonzaiden ölmüş olabileceğini kaydetti. Ajanslara düşen ölümlerin çok daha yüksek olabileceğine işaret etti.

300 ÖLÜM İDDİASI

Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği Başkanı Yavuz Tufan Koçak, "Bizim kayıtlarımıza göre 300 kişi 1 ay içinde bonzaiden öldü. Gerçek kayıtlar ortaya çıkmıyor" demişti. İstanbul'da son bir ayda Bakırköy AMATEM'e 6 bin başvurunun olduğu öğrenildi.

DAHA DA ARTACAK

Son ölümler üzerine BUGÜN'ün görüştüğü Koçak, bonzaiden ölümlerin daha da artacağını iddia etti. Okulların açılmasıyla gençler arasında daha hızlı yayılacağını dile getiren Koçak, "Bonzai'nin halüsinasyon etkisi de var.

Bazı çocukların camdan atladığı iddia ediliyor ve bu kayıtlara intihar olarak geçiyor. Bu intihar değil bonzai etkisi."dedi.

Kendilerini günde en az on ailenin aradığını belirten Koçak, "Arayan aileler sadece kendi çocuklarının değil çocuğunun çevresinde de bonzai bağımlısı olduğunu ve bunun ölümle sonuçlandığı söylüyor. Artık bonzai için dönülmez bir yola girildi" diye konuştu.

AYNI MAHALLEDE 3'ÜNCÜ ŞOK

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir kuaförde çalışan Muhammed A, (19) iş çıkışı arkadaşıyla birlikte gittikleri evde bonzai içti. Sabah uyanan arkadaşı, Muhammed A'yı uyandıramadı. 112 ekipleri eve geldiğinde Muhammed A'nın öldüğünü belirledi. Muhammed A'nın arkadaşı aynı mahallede iki arkadaşınında bonzaiden öldüğünü söyledi

ÇOCUĞUNU YETİM BIRAKTI

Samsun'da da bonzai içen N.A da hayatını kaybetti. Evli 1 çocuk babası N.A.(40), bonzai içtiği şüphesiyle baygın halde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 12 gündür yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunan N.A, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GENÇLİK MÜPTELA OLMUŞ

İstanbul Kartal'da da 18 yaşındaki Sefa B'nin bonzaiden ölmesinin ardından taziyeleri kabul eden acılı baba Yusuf B, "Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız kalınıyor. Parlamentonun çok büyük bir suçu var. Çok acil karar almaları lazım. Bu siyasi bir durum değil yani. Bütün gençlik gidiyor elden. Geleceğe nasıl bir gençlik bırakacağız? Gençlik uyuşturucu müptelası olmuş, hepsi perişan durumdalar" diye isyan etti.

"Her türlü ihmal var" diyen baba, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz uyuşturucu satan birkaç kişi yakaladık, ertesi gün bırakıldı. Polisin bulamadığı satıcıya biz telefonla ulaştık. Bunu polis nasıl bulamıyor" dedi. Sefa B'nin arkadaşı da "Şeker gibi her yerde satılıyor. 5 dakika içerisinde 5-10 lira vererek ulaşabiliyor. Biz de istesek rahatlıkla bulabiliriz" diye konuştu.

İşte haber ajanslarının son bir ayda geçtiği bonzai ölümleri:

*Hacı Bilal Ç.(20) Eskişehir,İsmail Salay(30) Samsun,Emre Çindemir (24) Eskişehir,A.A.(19) Malatya *Bilal S. İstanbul,C.M. (18) İstanbul,Şükrü A.'nın (19) İstanbul,Emre Hangül (23) İstanbul,Furkan Karataş (19) Bursa,Mahmut Demirci (19) Ankara,Ferhat Tarakçı (20) Kocaeli,Ramazan Uçar (21) Kocaeli,Çağrı Kalyoncu (18) İzmir,Mehmet M (34) Eskişehir,Yılmaz Alişan (43) Antalya ,Oğulcan Güner (23) Aydın

BİLAL ŞAHİN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim