• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Borç batağındaki tıp fakültesi'nde ilaç sıkıntısı başlıyor

Borç batağındaki tıp fakültesi'nde ilaç sıkıntısı başlıyor
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi, bir önceki yönetimden kalan ağır borç yükü nedeniyle zor günler geçiriyor. 64 milyon YTL borcu olan fakültenin gelirleri ise oldukça düşük. Paralarını alamayan medikal firmaları ihalelere girmezken, stoklarda ki ila

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi, bir önceki yönetimden kalan ağır borç yükü nedeniyle zor günler geçiriyor. 64 milyon YTL borcu olan fakültenin gelirleri ise oldukça düşük. Paralarını alamayan medikal firmaları ihalelere girmezken, stoklarda ki ilaçların azalmasıyla hastane hizmet veremez duruma geldi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, 1,5 yıl sürecek sıkıntılı bir döneme girildiğini söyledi.

Rektör Mete Cengiz, geçmiş dönemden kalan 64 milyon TL'lik borca karşılık 24 milyon TL'lik faturalandırılmış alacak bulunduğunu kaydetti.

Fakültenin gelirlerinin giderlerinin karşılamaktan bir hayli uzak olduğunu vurgulayan Rektör Cengiz, mali durumun sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemeye başladığını ifade etti.

Göreve geldikleri günden beri Fakülte'deki durumu düzeltmek için insan üstü gayret gösterdiklerini aktaran Cengiz, şu bilgileri verdi: "Medikal firmalarına 2007 yılından kalma borçlarımız var. Bunlar ödenmediği için firmalar ihalelere girmiyor. Bu durumda fakülteye hizmet sağlamakta çok zorlanıyoruz. 12 milyon TL'lik ilaç stokumuz var ancak bu da azalıyor. Öncelikle hastanenin gelirlerini artırmamız gerekiyor. Şuan hastanenin gelirlerinin yüzde 25'i temizlik hizmetlerine gidiyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Gelirlerle giderleri denkleştirecek bir çalışma içerisindeyiz. Giderlerimizi azaltıyoruz. Gelirlerimizi artırmaya çalışıyoruz. Acil ihtiyaç olan nakit sıkışıklığını gidermek için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan siyasi temsilciler aracılığıyla 25 milyon TL ön ödeme istedik."

Hastanenin yapılması acil olan yatırımlarının da borç batağı nedeniyle kısa vadede yapılamayacağını belirten Cengiz, fakültenin ciddiyetle yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Her geçen gün hizmet vermekte zorlanan Tıp Fakültesi'nin 1,5 yılsürecek zorlu bir döneme girdiğinin altını çizen Cengiz, hastanenin el birliği ile düzlüğe çıkartılabileceğini vurguladı.

Alacaklarını 1,5 yıldır toparlayamayan medikal firma sahipleri ise Rektör Cengiz'den borçların ödenmesini istiyor.

Ana tedarikçilere borçlarını banka kredisi ile ödediklerini belirten firma sahipleri, daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirdi.

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim