• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

BOZOK Tıp Günleri Sempozyumu düzenlendi

BOZOK Tıp Günleri Sempozyumu düzenlendi
Dr. Mehmet Ali Torunoğlu; koruyucu sağlık hizmetinin önemini vurgulayarak hem Yozgat hem de Sağlık Bakanlığı açısından önem arz eden bir konunun Bozok Üniversitesi tarafından bilimsel toplantı ile ele alınmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bozok Üniversitesi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığıyla Bozok Tıp Günleri etkinlikleri kapsamında “Yozgat İlinde KKKA hastalığı ve diğer kene kaynaklı enfeksiyonlarda güncel durum” konulu sempozyum düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, kene ile bulaşan hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve insanlarımızı bilgilendirerek daha bilinçli hale gelmeleri sağlanması amacıyla düzenlenen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Torunoğlu, Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Gürdal ile çok sayıda öğretim üyesi, Yozgat’ta görev yapan doktor, sağlık çalışanı ve öğrenci katıldı.

Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neziha Yılmaz’ın Başkanlığında düzenlenen sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitemizin son zamanlarda hızlı ve belirgin bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, halen 18 Fakülte, Yüksek Okul ve Meslek Yüksek Okulu’ndan 14’ünün yükseköğretim ve araştırma faaliyetlerini aktif olarak sürdürdüğünü belirtti. 20 yıllık geçmişe sahip Fakültelerinin yanında yeni kurulan Tıp Fakültesi’nin ve Üniversite Hastanesinin kısa süre içerisinde 85’i öğretim üyesi olmak üzere 99 akademisyeni, 189 idari ve sağlık personeli, 90 şirket elemanı ile tüm üniversitenin dörtte biri büyüklüğe ulaştığını söyledi. “Üniversitemizde istihdam edilen kişi sayısı 1400’e ulaştı. Aileleriyle birlikte bu sayı 5000’i buluyor, artan öğrenci sayımız bir yana bu kadar çalışanın kazandıklarını Yozgat’ta tükettikleri göz önüne alındığında bunun Yozgat’ın gelişimine katkısı düşünmeye değer” şeklinde konuştu.

Üniversitenin bugün itibariyle çok iyi bir noktaya geldiğini ama tabi ki yeterli görmediklerini belirten Rektör Uçar, konuşmasının devamında “Üniversitemiz ve özellikle hastanemiz kendisini toplumdan soyutlamıyor. Akademik bir kurum olmamız münasebetiyle diğer kurumlarla da iş birliğimiz mevcut. Bundan sonra da artarak devam edecektir. Bugünkü programımız da yine Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılıyor. Ortak çalışmalarımız ve projelerimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Hastanemizin MR alım ihalesinin yapıldığını ve çok yakında Acil Servisin açılacağı bilgisini de paylaşan Prof. Dr. Tamer Uçar, mevcut hastanenin artık kabına sığmadığını, Yozgat dışına hasta sevklerinin azaldığını hatta başka illerden hastaların geldiğini ve yeni bir hastaneye duyulan ihtiyacın had safhaya ulaştığını belirterek “devletimizin imkânlarıyla 50 bin metrekare kapalı alana sahip Tıp Fakültesi Morfoloji binasının yanı sıra 200 yataklı yeni Hastanemiz seri bir şekilde projelendirildi, TOKİ’yle anlaşmalar imzalandı ve geçtiğimiz ay içerisinde ihalesi yapılarak sözleşme aşamasına gelindi. Muhtemelen bu aylarda temeli de atılmış olacaktır” diye konuştu.

“Hatırlanırsa hastanemizin ilk kurulduğu zamanlarda sınırlı sağlık hizmeti verilmekte, alınan cihazların önemli bir kısmı ambalajında beklemekte, çeşitli sorunlarla birlikte poliklinik hizmetleri dışında ameliyatlarda belirgin bir gönülsüzlük vardı” diyen Uçar, “yeni bir ekibin kurulmasıyla birlikte kollarımızı sıvadık ve hastanemizi geliştirme yoluna girmiş olduk. 2010 yılından bu yana değişik zamanlarda hastanemize toplamda 23 milyon gibi bir kaynak araştırma, tahlil ve tanı amaçlı tıbbi cihazlara harcanmış oldu. Alınan cihazların pek çoğu üstün donanımlı ve Türkiye’de ilk kez veya çok az olan cihazlardı. Burada görev yapan akademisyenlerimiz büyük ameliyatlara başladılar. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Kalp Damar Cerrahisi ile Kardiyoloji bölümünde üç tane açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bunlar riski yüksek olan ameliyatlardı. Hatta bunlardan bir tanesi riski çok yüksek olduğu için Ankara’da hastane, hastane dolaşmış hiçbir hastanenin kabul etmediği bir hastaydı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi ve hastalarımız taburcu oldular, sağlıklarına kavuştular” ifadelerini kullandı.

Rektörünüz Prof. Dr. Tamer Uçar, “biz istiyoruz ki ne yapıyorsak en iyisini yapalım MR cihazı alıyorsak en iyisi olsun. Akademik çalışmalarımız da öyle, biz bir üniversiteyiz, tıp fakültemiz akademik bir birim. Doktorlarımız akademisyen aynı zamanda araştırma-geliştirme çalışmaları yapıyorlar ve yaptıkları çalışmaları da yayınlara dönüştürüyorlar. Bunlar hem bilimsel yayınlara hem de halkın kullanacağı formatlara dönüştürülüyor. Pek çok seminer dizileri yapılıyor. Yine Bozok Tıp Dergisi 3 senedir yayın hayatında. İndexlerde taranıyor oldukça saygın bir yer edindi” dedi. Konuşmasının sonunda üniversitemizin bu tür akademik çalışmalarla iyi ve saygın bir konuma geleceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, “Sempozyumda yer alan konuşmacılara, sempozyumu düzenleyen ve organizasyonda emeği geçenlere ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, başarılı bir sempozyum olmasını diliyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu ise, koruyucu sağlık hizmetinin önemini vurgulayarak hem Yozgat hem de Sağlık Bakanlığı açısından önem arz eden bir konunun Bozok Üniversitesi tarafından bilimsel toplantı ile ele alınması ve her yönüyle masaya yatırılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Düzenlenen sempozyumun faydalı ve amacına ulaşacağı temennisini belirten Torunoğlu, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sempozyumun birinci oturumda Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu tarafından “Türkiye’de kene kaynaklı (zoonotik) enfeksiyonlarda güncel durum”, Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, tarafından “Yozgat ilinde KKKA ve diğer (zoonotik) hastalıkların sürveyansı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neziha Yılmaz tarafından da “Yozgat ilinde kene kaynaklı enfeksiyonların seroepidemiyolojisi” ve “TÜBİTAK ve Üniversitemiz BAP projesi ön verilerin sonuçları” hakkında sunumlar yapıldı.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Salih Cesur tarafından “erişkinlerde kene kaynaklı (zoonotik) enfeksiyonlara klinik tanı”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Haşim Hüsrevşahi ve Yrd. Doç. Dr. Ghaniye Ede tarafından ise “çocuklarda kene kaynaklı (zoonotik) enfeksiyonlarda klinik tanı” konularında sunumlar yapılırken Üniversitemiz Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neziha Yılmaz tarafından da “kene kaynaklı (zoonotik) enfeksiyonlarda laboratuar tanısı” konularında katılımcılara sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumların ardından Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan ve sempozyuma konuşmacı olarak katılan konuklara günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Sempozyum toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim