• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Bu ay sözleşmelilere yarım maaş verilecek, 4/C'lilere ise maaş yok

Bu ay sözleşmelilere yarım maaş verilecek, 4/C'lilere ise maaş yok
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, aralık ayının kamuda sözleşmeliler ve 4/C'liler için sıkıntı ayı olduğunu söyledi.

Kahveci, "Aralık ayı kamuda çalışanlar 27 bin 4/C'linin maaş alamadığı, binlerce sözleşmeli memurun yarım maaşla geçinmek zorunda bırakıldığı ay olmuştur. Hükümetin vurdumduymazlığı yüzünden çalışanlar bu ay ev kirasından, mutfak masrafına kadar birçok zorunlu harcamasını yapamaz haldedir." dedi.

Kamuda görevli 4/C'lilerin bu ay geçici olarak işten çıkarılmaları nedeniyle maaş alamayacaklarını kaydeden Önder Kahveci "4-C'liler bugün kamuda çok düşük maaşlara mahkûm edilmişlerdir. Sadece 11 ay çalıştırılıp bir ayda işsiz bırakılmakla ayrı bir cezaya çarptırılmaktadırlar. Ne döner sermayeleri vardır. Ne de ek bir ücret almaktadırlar. Aralık ayında, aldıkları kuru maaş bile çok görülmektedir. Hükümet ve Sayın Başbakan bu insanların bir ay parasız ne yapacaklarını hiç mi düşünmemektedir?" ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen Başkanı, tüm 4/C'lilerin tamamının tam yıl çalıştırılması ve döner sermaye gibi haklardan faydalandırılması için yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kamuda görevli sözleşmeli memurların sözleşmelerinin bu ay sonunda yenilenecek olması nedeniyle yarım maaşa mecbur bırakıldıklarını kaydeden Kahveci " binlerce sözleşmeli kamu çalışanı sözleşmelerinin ay sonunda yenilecek olması nedeniyle mağdur edilmişlerdir. Bu ay yarım maaşla geçinmek zorunda bırakılmışlardır. 31 Aralık'a kadar sözleşme yapılacak olması nedeniyle peşin ödenen maaşların 15 günlüğü kesilmiştir." şeklinde konuştu. Bu sorunun giderilmesi için sözleşmelerin daha önceden imzalatılması gerektiğini kaydeden Kahveci sözleşmelilerin bu mağduriyetinin son bulmasını istedi.

4/C'li ve sözleşmeli memurların bu ay çekeceği sıkıntıdan dolayı siyasilerin ve yöneticilerin vicdanlarının sızlaması gerektiğini belirten Kahveci " Binlerce 4/C'li ve sözleşmeli kamu çalışanını mağdur eden siyasiler ve yöneticilerin vicdanı sızlamalıdır. Evine bu ay ekmek götüremeyen kamu çalışanını hakkını nasıl ödeyeceklerdir. Bunun hesabını verebilecekler midir? Hükümet bu konuda hassasiyet göstermeli, maaşın eksik ödenmesi, işten geçici çıkarma gibi zulüm yöntemlerinden vazgeçmelidir. Sözleşmeli çalışmaya son verilerek sözleşmelilere kadro verilmelidir." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim