• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bu bitki ile sigaradan kurtulun!

Bu bitki ile sigaradan kurtulun!
Gaziantep'te üçüncü kuşak olarak aktarlık mesleğini devam ettiren Bülent Bilici, karabaş otunun sigarayı bırakmaya katkı sağladığını söyledi.

Aktar Bülent Bilici, karabaş otunun melisa ve çobançökerten otu ile karıştırıldığında kalp-damar ve hafıza sorunlarına iyi geldiğini belirterek, "Bu otumuzun ismi karabaş otudur. Karabaş otunun en büyük özelliği damar açıcı özelliği vardır. Karabaş otu en başta melisa ve çobançökerten otu ile karıştığı takdirde hafıza ile ilgili artı kalp ve damarla ilgili sıkıntılarla ilgili rahatsızlıklarda çok iyi geldiğini müşterilerimizin sürekli bizden gelip aldığından dolayı biliyoruz. Bunu müşterilerimize sunuyoruz ve öneriyoruz" dedi.

Karabaş otunun sigaradan tiksindirici etkisi olduğunu aktaran Bülent Bilici, "Karabaş otunun en büyük özelliklerinden birisi sigara illeti dediğimiz, sigarayı bırakma ile ilgili otun içerisinde bulunan özel bir salgısından dolayı sigara isteğini bir nebzede olsa kişinin sigaraya olan ilgisini azaltıyor. Sigarayı bırakma tabi ki sadece bununla değil, kişinin kendi elinde olan bir şey. Bu sigarayı bırakmada kesin çözümdür. Bazı şeyler de kişinin elindedir. Bu otu kullanıp da tekrar içmeye devam ederse tıbbi de alsa bitkisel ilaçlar da kullansa çaresi yok yani. Biraz da kişinin kendi iradesinde bu sigarayı bırakma olayı. Sigaradan tiksinti verir. Sigara isteğini azaltır. Artı bu otun balgam sökücü özelliği vardır. Ciğerleri temizleme özelliği vardır. Yani sigaranın pisliğini dışarı atıp kişiyi arındırır" şeklinde konuştu.

Bitkinin kullanım şeklinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bilici, "Hafıza ile ilgili olarak da melisa denilen bir bitkimiz var. Artı kantaron dediğimiz bir bitkimiz var. Bunlarla karıştırılıp kullanıldığında kişinin unutkanlığını yok eder. Tabi her şeyin miktarı önemlidir. Tabi ki bu bitkilerin de çok kullanıldığında ilaç gibi yan etkileri vardır. Önerdiğimiz bu bitkilerin önerdiğimiz şekilde kullanılmasını rica ediyoruz. Sigara ile ilgili kullanımlarda kişi bu otu ağzına alıp çiğniyor. Veyahut da çayını yapıp içiyor kişi günde bir bardak veya iki bardak şeklinde. Kalp ve damarla ilgili dediğimiz zaman veya unutkanlıkla ilgili olarak sabah akşam birer çay bardağı şeker ilave etmeden limon sıkarak bu bitkinin kullanılması gerekiyor. Biz bu şekilde tarifimizi veriyoruz müşterimize. Bu şekilde kullanıldığı takdirde Allah'ın izniyle de sonuç alıp müşterimizi hem mutlu ediyoruz hem de sağlığına kavuşturuyoruz" dedi.

Dükkanına gelen yüz, yüz elli müşteriden en az elli tanesinin sigara ile ilgili ürünler sorduğunu, özellikle ebeveynlerin çocuklarının sigarayı bırakması için bitkisel ürünler istediğini söyleyen Bilici, "Kişi en başta sigarayı kendisi bırakmak istemeli. Şuan en çok sattığımız bitkilerin başında karabaş otu geliyor. Birçok müşterimiz bu sigara illetinden kurtulmak istiyor. Günde yüz, yüz elli müşterimiz geliyorsa; bunların en az elli tanesi sigara sorunundan geliyor. Çünkü hem ekonomik olarak hem sağlık yönünden insanları olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bildiğiniz gibi sigara kullanım yaşı çok aşağı yaşlara düştü. Ebeveynler geliyorlar. Bizden 'artık çocuğum sigarayı bıraksın' diye öneriler alıyorlar. Biz de tabi ki bu bitkiyi öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim