• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bu geni taşıyanla sakın evlenmeyin!

Bu geni taşıyanla sakın evlenmeyin!
New York Üniversitesi'nden bilim insanları, cinsel davranışların, alkol ve kumar alışkanlıklarıyla bağlantılı olan aynı genin varlığından etkileniyor olabileceği belirtiyor...

New York Üniversitesi'nden bilim insanları, cinsel davranışların, alkol ve kumar alışkanlıklarıyla bağlantılı olan aynı genin varlığından etkileniyor olabileceği belirtiyor.
Araştırma ekibinin başındaki Justin Garcia, vücutta dopamin 'hücumu' ihtiyacının bazı insanların sadık kalamamalarını açıklayabileceğini ifade ediyor.

Garcia, "DRD4 geninin belli bir türünü taşıyan bireylerin ihanet, tek gecelik ilişkilerle dolu bir geçmişe sahip olmasının daha büyük bir ihtimal olduğu sonucuna vardık. Motivasyon, dopaminin içeri girdiği bir haz ve ödüllendirme sisteminden kaynaklanıyor görünüyor" diyor.

Milliyet'teki habere göre, DRD4 geninin aynı zamanda alkol ve kumar bağımlılığı ve diğer risk alınan davranış şekilleriyle bağlantılı olduğu belirtiliyor.
DNA ve cinsel geçmişi inceleyen araştırmada 181 genç yetişkin incelendi. Bu gen varyantını taşıyanların tek gecelik ilişkiler yaşama ve ihanet olasılıklarının taşımayanlara göre iki kat daha fazla oluduğu bulundu.

Araştırmacılar, çalışmanın birinin uzun dönemli bir ilişki yaşamak istese de yine de partnerine ihanet etmeden duramayabileceğine dair ilk kanıt olarak nitelendiriliyor.
Araştırma, bu kişilerin eşlerini aldatmalarına rağmen bir eşe sadık kalıyormuş gibi hissetmelerinin mümkün olduğunu da ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre bu gen nedeniyle dopamin artışına duyulan ihtiyaç, bağlılık ve romantik beraberlik ihtiyacından ayrı olarak yaşanabiliyor.

Garcia, "Elbette bu gen tipini taşımayan insanlar da tek gecelik ilişkiler yaşayıp eşlerine sadakatsizlik ediyor. Çalışma sadece bu gen türüne sahip olanların bu tür eylemlerde bulunmaları ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu belirtiyor" diyor.
Geçen ay bilim insanları DRD4 geninin insanların daha liberal görüşlere sahip olmasına neden olabileceğini de bulmuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3353 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim