• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bu haberi okuduktan sonra yogaya başlamak isteyeceksiniz!

Bu haberi okuduktan sonra yogaya başlamak isteyeceksiniz!
Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; düzenli uygulanan Orijinal Yoga Sistemi teknikleri, aile içi ilişkileri olumlu yönde etkiliyor ve aynı zamanda her yaşta sağlıklı bir beden sunuyor.

YOGA İLE AİLE BOYU SAĞLIK

Türkiye'den dünyaya açılan ilk ve tek Yoga merkezi olan Yoga Academy tüm dünyada yetmiş merkeze ulaştı.Yoğun talep üzerine bir bir açılan Yoga Academy'nin kurucusu dünyadaki beş Yoga Üstadından biri olan, Yoga Antrenörleri Derneği Başkanı Akif Manaf. Yoga Academy'nin bu kadar talep görmesinin nedeni Orijinal Yoga Sistemi'nin - Bilimsel olarak uygulanan gerçek Yoga- kadim yoga metinlerinden insanlığa olduğu gibi aktarılması. 

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; düzenli uygulanan Orijinal Yoga Sistemi teknikleri, aile içi ilişkileri olumlu yönde etkiliyor ve aynı zamanda her yaşta sağlıklı bir beden sunuyor. 

Yazdığı kitaplar ve her gün verdiği eğitimlerle insanların hayatlarını pozitif yönde değiştirmesini sağlayan Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf bu kadim bilimi kaynağından Himalayalardaki Üstadından öğrendiği gizli tekniklerle pekiştirmiş.

Gülveren Evrensel: ARTIK NAMAZIMI DAHA VERİMLİ KILIYORUM

Şu anda yetmiş yaşında olan Gülveren Evrensel iki kızı, eşi ve torunu ile birlikte Orijinal Yoga Sistemi'ni uyguluyor. 

Yoga uygulamaya 5 sene önce başlayan Gülveren Hanım'ın eskiden birçok sağlık sorunu varmış. "Bel fıtığı, boyun fıtığı, depresyon, kemik erimesi. Yani 65 yaşında insanların hastalıkları neyse, ben de onlara sahiptim. O vasıtayla başladım. Şimdi bütün bunları yendim. Her sene check-up yaptırıp bunu doğruluyorum. Benden evvel kızım başlamıştı. Zaten onun önerisi ile başladım. Boyun ve bel fıtığı rahatsızlığım had safhadaydı. Onları yendim. Benden sonra diğer kızım ve eşim başladı. Eşimde eğitmen adayı. Hepimiz ailece yapıyoruz".

Orijinal Yoga Sistemi'nin aile hayatlarına birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Evrensel, kendisinden önce Yogaya başlayan kızındaki olumlu değişiklikleri görünce Orijinal Yoga Sistemi uygulamaya başlamış.

Gülveren Hanım sağlık sorunlarını bu sistemle atlatınca Yoga Antrenörü olmaya karar vermiş. Bu mükemmel sağlık sistemini insanlarla paylaşmanın hazzını hiçbirşeyde bulamadığını dile getiren Evrensel uzun soluklu evliliğindeki mutluluğu da Orijinal Yoga Sistemi'ne borçlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: " Evliliğim 50 seneye varacak neredeyse. Şimdi eşimle çok daha iyi anlaşıyoruz. O da Orijinal Yoga Sistemi uyguluyor. Sabah ilk işimiz beraber yoga yapmak. Her şeyimiz müşterek. Artık namazımı daha odaklı ve verimli bir şekilde kılıyorum. Çünkü konsantrasyonum arttı. Bu mutluluk ve sağlıkla bizi tanıştıran Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf'a müteşekkiriz".

Fatma Buldan: KIZIMIN AMELİYAT OLMASINA GEREK KALMADI

3 senedir Orijinal Yoga Sistemi'ni uygulayan Fatma Buldan da ailecek sistemin çok yararını görenlerden. Zaman zaman uygulamalara ara veren ve çok pişman olarak her defasında yeniden başlayan Fatma Buldan yoga ile sağlık hikayesini şöyle anlattı: "Orijinal Yoga Sistemi'ne başlayalı 3 sene oldu. Torun, torba hepimiz ailecek uyguluyoruz ve çok sağlıklıyız. On yaşında bir torunum var, Yoga Antrenörü olmak istiyor. Oğlum Antrenör. Önce zaten o başladı. Ben de merak ediyordum, iyi ki başlamışım. Kızım bir sağlık problemi yaşamıştı. Ameliyat olması gerekiyordu. Oğlum kendisine Orijinal Yoga Sistemi'ni uygulaması konusunda çok destek oldu. "Bir ay uygula, olmadı ol ameliyat" dedi. Ve bir ayın sonunda ameliyat olmasına gerek kalmadı. Bir aylık deneme müthiş bir fark yarattı. Hastalık büyük ölçüde geriledi. Doktoru da şaşırdı. Aile iletişimimizde müthiş farklar var. Birbirimize karşı çok daha sakin ve anlayışlıyız. Artık ufak konular problem olmaktan çıktı".

Fatoş Aydın: ONKOLOĞUM "NE YAPIYORSANIZ BIRAKMAYIN" DEDİ


2010 yılında kanser gibi tatsız bir hastalık nedeniyle Orijinal Yoga Sistemi'ne başlayan Fatoş Aydın yoganın çok yararını görünce hiç bırakmadan düzenli uygulamaya başlamış. Eşi, oğulları ve kızı ile birlikte Orijinal Yoga Sistemi'ni uygulayan Aydın, kolestrol ve kemik erimesi ilaçlarını da bu sayede bıraktığını söylüyor. Fatoş Hanım hikayesini şöyle anlattı:

"Orijinal Yoga Sistemi ile kızım sayesinde tanıştım. Çok memnunum. Meme kanseri geçirmiştim ve düzenli kontrollere gidiyordum. Kontrole gittiğim doktorum "Ne yapıyorsanız devam edin hiç bırakmayın, çok sağlıklı bi,r hale geldiniz hatta bana da yaptırın" dedi. Kolesterol, kemik erimesi için almak zorunda kaldığım ilaçları Orijinal Yoga Sistemi sayesinde bırakabildim. Aile ilişkilerimiz de gayet iyi, iletişim çok daha kolay, daha sakin. Bir oğlum Yoga Acadmey de Yoga Antrenörü zaten. Ailece Orijinal Yoga Sistemi uyguluyoruz.Birbirimize yaklaşımlarımız çok çok daha güzel. İki oğlum da zararlı alışkanlıklarını Orijinal Yoga Sistemi, sayesinde bıraktılar. İçki ve sigara alışkanlıkları yok oldu. Yakınlarıma ve herkese tavsiye ediyorum".


Ayşegül Aldemir (Avukat): 
TÜM ZARARLI ALIŞKANLIKLARA VEDA ETTİM 

Ayşegül Aldemir ise hikayesini "Hayatımın değiştiği gün Orijinal Yoga Sistmemi ile tanıştığım gün" diye ifade ediyor. Ayşegül Hanım 48 yaşında ve içki, sigara gibi tüm zararlı alışkanlıklarına bu şekilde veda etmiş. Daha 8 aydır uygulamasına rağmen kendini müthiş hissettiğini, 12 kilo verdiğini, Orijinal Yoga Sistemi'nin kendisini hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyileştirdiğini söylüyor. Başta çocukları zararlı alışkanlıklarına veda ettiğine inanmamış ama bakmışlar ki günler geçiyor Ayşegül Hanım ne içki ne de sigara kullanıyor. Artık kendini mutlu, canlı ve başarılı olarak tanımlayan Ayşegül Aldemir hem iş hem de özel hayatında çok daha verimli olduğunu söyledi. Orijinal Yoga Sistemi'ni ailecek uygulamanın kuşak farkından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırdığını belirten Ayşegül Hanım, kızı ve oğluyla arkadaş gibi olduklarını belirtti.

Zeki Güven: ÇOCUKLARIMIZA KARŞI ÇOK DAHA ANLAYIŞLIYIZ

Güven ailesinde ise Orijinal Yoga Sistemi'ne ilk olarak çeşitli sağlık problemleri olan Aslı Hanım başlamış. Zeki Bey ise eşinin sağlığındaki iyileşmeyi görünce denemeye karar vermiş. 2 yıldır düzenli olarak yoga yapan Zeki Bey her türlü spora denemesine rağmen veremediği kilolardan da bu sayede kurtulmuş ve terlemeden kilo verip çok rahatlayınca "ben bu sistemi sevdim" diye düşünmüş. Zeki Bey Orijinal Yoga Sistemi ile birlikte ailelerinde olan olumlu değişiklikleri şöyle anlattı;

"İki kızımız var. İki kızımız da şu anda bize bakarak ara sıra onlar da ‘Biz de Orijinal Yoga Sistemi uygulamak istiyoruz’ diyorlar. Onlar da değişikliği fark ediyorlar, çünkü evde olumlu değişiklikler oluyor. Orijinal Yoga Sistemi ile tanışmadan önce en ufak bir sıkıntı olduğu zaman, çocuklarla ilgili bir problem olduğu zaman öfke patlaması oluşuyordu. Ama şimdi daha farklı bakıyoruz olaylara. Yaramazlık yaptıkları, bir hataları olduğu zaman daha olgunlukla karşılıyoruz. Bu değişimi onlar da farkediyor. Hatta bakıyorlar bize ‘Niye böylesiniz?’ diye. Onlar da bu sebepten Orijinal Yoga Sistemi uygulamak istemeye başladılar".

Gönül Nacar: YOGA SAYESİNDE KIZIMLA ARKADAŞ GİBİYİZ

Beş senedir Orijinal Yoga Sistemi uygulayan Gönül Nacar bütün sağlık problemlerinden bu sayede kurtulmuş. Kendisini fiziksel ve ruhsal olarak çok iyi hissettiğini dile getiren Nacar, kızıyla birlikte uyguladığı sistemin anne, kız ilişkilerine olan etkisini "arkadaş gibiyiz" diye tanımlıyor. Kızının yaşıtlarına göre çok daha olgun olduğunu, herşeyi paylaşabildiklerini ve birbirlerine destek olduklarını anlatan Gönül Nacar sistemin etkisini şöyle özetliyor: "Biz pozitifleşince herkes bize karşı daha pozitif olmaya başladı. Böyle hissediyorum.Şunu söyleyebilirim, herkesin yapması gerekiyor. Önce biz iyileşiyoruz, sonra etrafımız, çevremiz. Gerçekten biz değişince bütün dünya değişebilir".

Beyhan Sayılgangil: YOGA HAYATA BAKIŞ AÇIMIN DEĞİŞMESİNE NEDEN OLDU

Beyhan Hanım ise Orijinal Yoga Sistemi ile Yoga Academy'de Yoga Antrenörü olan Duygu Sayılgangil sayesinde tanışmış. Daha önce çeşitli sözde yoga türlerini deneyen Beyhan Hanım sistemin farkını "Orijinal Yoga Sistemi bambaşka" diye tanımlıyor. Orijinal Yoga Sistemi sayesinde gözünden ameliyat olması gerekirken gerek kalmadığını, kilo verdiğini, Haşimato tiroid hastalığını yendiğini, bel ağrılarının geçtiğini belirten Beyhan Hanım en önemlisinin yoganın kendisini daha çok sevmesine sebep olmasıymış. Beyhan Hanım kızındaki olumlu değişiklikleri ise şöyle anlattı. "Kızım sakin, hoşgörülü ve çok sevgi dolu biri oldu. Kendimden çok onun uygulamasına seviniyorum".

Sabriye Edipoğlu (74 yaşında): YOGA SAYESİNDE ORTAK PAYLAŞIMLARIMIZ ARTTI

74 yaşındaki Sabriye Hanım kızı ve torunu ile birlikte Orijinal Yoga Sistemi'ni uyguluyor. Kızının tavsiyesi üzerine yogaya başlayan Sabriye Hanım sağlık sorunlarından bu yolla kurtulmuş. Üç yıldır yoga yapan kızının çok daha mutlu ve anlayışlı biri olduğunu söyleyen Sabriye Hanım yoganın torunu ile olan ilişkilerinde birçok olumlu etkisi olduğunu dile getirdi.

Müjde Elmasoğlu: YOGAYLA BASTONU ATTIM

Elmasoğlu ailesinde de Orijinal Yoga Sistemi sayesinde sağlık sorunları bir bir aşılmış. Kızındaki olumlu değişimleri görünce yoga yapmaya başlayan Müjde Hanım değişimi şöyle anlattı: "Sağlığıma yeniden kavuştum. Dizlerimden çok rahatsızdım. Şimdi Orijinal Yoga Sistemi sayesinde bastonu attım ve gayet iyiyim, gayet sağlıklıyım. Gerçek Yoganın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tanınması için çalışan Yoga Antrenörleri Başkanı Sayın Akif Manaf'a çok teşekkür ediyoruz.

Harika Coşkun: YEĞENİM SİGARAYI BIRAKINCA BEN DE YOGAYA BAŞLADIM

Yeğeni Aslı Temel'in tavsiyesi ile Orijinal Yoga Sistemi'ne başlayan Harika Hanım biraz daha yeni, bir aydır yoga yapıyor. Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf'ın İzmir eğitimine katılan ve bu sıcak ortamda çok güzel dostluklar kuran Harika Coşkun'un yogaya başlamasında yeğeninin hiç zorlanmadan sigarayı bırakması çok etkili olmuş. Yeğeninin ve kendisinin çok daha pozitif, sevecen ve güleryüzlü hale geldiğini söyleyen Harika Hanım yoga sayesinde paylaşımlarının arttığını da sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim