• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bu hastalıklar bedende sinyal veriyor

Bu hastalıklar bedende sinyal veriyor
Kanser, romatizma, tansiyon gibi hastalıklar bedende sinyal veriyor, erken teşhise ise olanak sağlıyor. Uzmanlar, vücuttaki önemli sinyalleri ve neden olduğu rahatsızlıkları sıralıyor...

Yaşamı tehdit eden rahatsızlıklar vücutta kendini belli ediyor. "Bedenini dikkatlice inceleyen kişi, her değişimi farkedebilir" diyen uzmanlar, birçok hastalığın geç kalınmadan teşhis edebileceğini söylüyor. İşte kadınlara özel, vücudun uyarı sinyali verdiği 20 kritik bölgesi... 
GÖĞÜSTEKİ DEĞİŞİKLİKLER: Eğer göğsünüzün büyüklüğünde ve derisinde (portakal kabuğu gibi) aniden bir değişme saptanıyorsa, göğüs kanserinin habercisi olabilir. 
İLTİHAPLI İSE DİKKAT! 
AKINTI: 
Cinsel organlardan gelen akıntılar, özellikle iltihaplı veya kanlı ise, cinsel hastalıkların işaretidir. Kaşıntı ise mantar enfeksiyonunun habercisidir. 
ANİDEN TOPALLAMA: Baldırlarda gevşeklik belirtisi de varsa, bir sinir hastalığı olan Multiple Sklerosen'in habercisidir. 
KAVAL KEMİĞİNDE ŞİŞME: Hemen dizin alt kısmında meydana gelen şişmeler tiroid bezinin aşırı çalışmasının belirtisidir. 
ANİ KALÇA AĞRILARI: Kalçada meydana gelen ani ağrılar, kalça kemiğinde iltihaplanmaya işaret eder. 
KOLTUK ALTINDA KÜTLE: Koltuk altınızı ellediğinizde elinize düğme gibi kütle geliyorsa, bu bir iltihaplanma olacağı gibi, lenf bezi veya göğüs kanserine de işaret ediyor olabilir. 
KASIKTA KÜTLE: Kasıkta, ele gelen bir kütle varsa ve bu iki haftadan uzun bir süredir devam ediyorsa, bu iltihaplanma habercisi olabileceği gibi kanser belirtisi de olabilir. Şişen
AYAK BİLEKLERİ: Eğer ayak bilekleriniz alışık olmadığınız bir şekilde şişiyorsa dikkat edin. Bu, şeker, romatizma ve böbrekrahatsızlıklarının habercisi olabilir. 
SU TOPLAMASI, DÖKÜNTÜLER, KAŞINTILAR: Bu durum şeker hastalığının işaretlerindendir. Ayaklarda mantar oluşması da şeker hastalığının habercisidir. 
ELLERE İYİ BAKIN!
TIRNAKLARDAKİ İZLER: Tırnakların üzerindeki çukurlaşmalar,çizgiler veya kıvrık kenarlar, mantar ya da sedef hastalığınınhabercisi olarak karşımıza çıkabilir. 
SÜREKLİ NEMLİ ELLER: Ellerin sürekli nemli oluşunun nedeni tiroid bezinin aşırı çalışmasına bağlanabilir. Ellerdeki hissizlik veya karıncalanma ise vitamin eksikliği ve şeker hastalığının işaretidir. 
DİRSEKLERDE KÜTLELER: Dirseklerinizde düğme şeklinde kütleler varsa, bir de bileklerde ağrı hissediyorsanız, bu romatizma olabilir. 
SOLGUN SAÇLAR: Saçlardaki mat ve solgun görüntü demir veya B vitamini eksikliğine işaret eder. Saç dökülmesi bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalığın (AIDS gibi) habercisi olabilir. 
GÖĞÜSTE AKINTI: Göğüs ucundan çıkan sıvılar göğüs hastalıklarının, hatta göğüs kanserinin bile habercisi olabilir. 
BOYUNDA ŞİŞME: Gömleğinizin ilk düğmesi artık kapanmıyorsa, bunun nedeni tüberküloz, tiroid bezi rahatsızlığı veya lenf bezi rahatsızlığı olabilir. 
KOLUN GÜÇSÜZLEŞMESİ: Kolunuz birden zayıf düştüyse, hissizlikle birlikte rahat hareket ettiremiyorsanız, hafif bir felç geçirmiş olabilirsiniz. 
BALDIRLARDA SU TOPLAMASI: Parmağınızı bastırdığınızda baldırlarınızda iz kalıyorsa, bunun nedeni böbrek veya karaciğer rahatsızlığı olabilir. Ayrıca kalpteki bir rahatsızlık da buna neden olabilir. 
EĞİK OMUZLAR: Omuz başlarında bir eğiklik söz konusu ise, bunun sebebi ya osteoporoz ya da ender görülen bir hormon rahatsızlığı olabilir. 
AŞIRI ŞİŞKİN BİR KARIN: Karında aşırı şişme varsa ve bununla birlikte sürekli gaz yapıyorsa, yumurtalık veya bağırsak kanseri riski vardır. 
ALT KARINDA ŞİŞME : Karnın alt bölgesinde gaz gibi şişme varsa ve ağrılar da mevcutsa, apandisit ihtimali akla gelir. Ayrıca bağırsakta da bir rahatsızlık olabilir. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim