• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bu hastanede Rontgen'de 6 aylık sıra var

Bu hastanede Rontgen'de 6 aylık sıra var
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kesintileriyle üniversite hastaneleri büyük sıkıntı yaşıyor. Geçtiğimiz Mart ayında SGK tarafından 1.5 milyon TL kesilen Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerekli cihazlar zamanında alınamadığı için mevc

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kesintileriyle üniversite hastaneleri büyük sıkıntı yaşıyor. Geçtiğimiz Mart ayında SGK tarafından 1.5 milyon TL kesilen Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerekli cihazlar zamanında alınamadığı için mevcut cihazlar talebe cevap vermiyor. Bu nedenle vatandaşa film çektirmek için 6 ay sonrasına gün veriliyor.

Başhekim Prof. Dr. Macit Gülten, kesintiler sebebiyle tedavide kullanılacak alet-edevat alımında zorluk çektiklerini söyledi. Prof. Dr. Gülten, "Vatandaşa verilen hizmet kalitesi düşüyor." dedi.

Kaliteli hizmet vermek için sadece yatak sayısının değil, yardımcı sağlık personeli ve hemşire sayısının da artması gerektiğini anlatan Gülten, SGK yaptığı kesintilerle vatandaşın hakkını gasp ettiğini öne sürdü. CİHAN muhabirine konuşan Prof. Dr. Gülten, hastanenin parasını alamaması sebebiyle, hizmet kalitesinin de ister istemez düşeceğini söyledi. Başhekim Gülten, "Parayı alamazsak, tedavi için gerekli adet edavatı alamıyoruz. Devletin bana ödediği parayı alacağım ki, borcumu kapatayım. Tedavide kullanılacak cihaz alamıyoruz. Film çektirmek isteyenlere 6 ay sonrasına gün vermek zorunda kalıyoruz. Personel sıkıntısı da çekiyoruz. SGK kesintilerinin faturası Güney Marmara halkına çıkıyor" dedi.

Şeker hastası olan bir hastanın 15-20 defa test yaptırdığını hatırlatan Gülten, eğer o hastada kan şekeri teşhisi yoksa bunları SGK'nın karşılamadığını, dolayısıyla kendilerine ödeme yapılmadığını, ama bunları ödeyeceği paradan kestiğine dikkat çekti. Gülten, bu durum karşısında tepkisini, "Şeker hastası olmayan birinin şeker hastası gösterilmesi durumunda bunu cezalandırmak gerekiyor" sözleriyle dile getirdi.

Günde 3 bin poliklinik yapan, 700 kişinin yatarak tedavi gördüğü bir hastane olduklarını dile getiren Başhekim Prof. Dr. Macit Gülten, "Kar amacında değiliz, devletin bir parçasıyız. Kazandığımız para devletin parasıdır. Vatandaşa iyi hizmet etmek istiyoruz. Kesintiler arttıkça hizmet kalitesi düşüyor. Vatandaşa 6 ay sonrasına film için gün veriliyor. Geçen ay SGK 1.5 milyon TL paramızı kesti. Ben bu parayla tomografi veya başka bir cihaz alır, kaliteyi artırırdım. Bizler maaşlı çalışan insanlarız. Son kanunla birlikte uygulanan yönetmelikler, vatandaş aleyhine işliyor" diye konuştu.

Zaman

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim