• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bu hastaneler borçsuz hizmet veriyor

Bu hastaneler borçsuz hizmet veriyor
Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin, borçsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin, borçsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, "Erciyes Üniversitesi hastanelerinin borçsuz hizmet kalitesi diğer üniversitelerce örnek alınıyor." dedi.
Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği Görev Değişim Töreni'nde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversite hastanelerini modernize etme yolunda önemli mesafe katettiklerini dile getirdi. Sağlık sektöründeki hizmet kalitesi ve hizmetin sunumunun zorluğuna işaret eden Prof. Keleştemur, şöyle konuştu:

"Görevler yapılıyor ve süreniz dolunca görevinizi başkasına devrediyorsunuz. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği görevi ise çok zor bir görevdir. Çünkü büyük bir kurum ve bin 500 yatak kapasitesi var. Üniversite hastaneleri arasında birkaç hastaneden birisi. Bu kadar yatak kapasitesi ve personeliniz olunca da sorunlar da fazladır. Çok büyük bir kitleye hizmet ettiğiniz için de karşılaştığınız problemlerin çeşitliliği ve boyutu da büyük olacaktır. Özverili, programlı, planlı ve hesaplı kitaplı çalışmayı gerektirir. Aksi takdirde sosyal ve ekonomik olarak sıkıntılarla karşı karşıya kalırsınız. Geçen iki yıl içinde bizim hastanemiz güzel bir şekilde idare edildi. Türkiye'ye örnek bir hastane oldu.

'Siz nasıl oluyor da borcunuz olmadan bu kadar düzenli bir şekilde yüksek kalitede hizmet veriyorsunuz' diye Türkiye genelindeki üniversite hastaneleri fikir almak için elemanlarını gönderdi. Başhekimlerini gönderdi. Mesela İstanbul Üniversitesi gibi büyük hastaneler bile bizim hastanemizin yönetiminden ve yönetim tarzından faydalanmak için başhekimlerini gönderdi ve burada çalışmalar yaptılar. Bundan gurur duyuyoruz. Bunun sebebi, arkadaşlarımızın sadece başhekim, başhekim yardımcısı değil bütün arkadaşların özverili ve dikkatli şekilde çalışmasından kaynaklanıyor." Keleştemur, bir işyerinde asılı yazıyı hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir inşaat malzemesi satan yerde asılı yazı gördüm. 'Elleri ile çalışan işçidir. Eli ve kalbi ile çalışan ustadır. Eli kalbi ve gönlüyle çalışan sanatkardır.' Çok güzel bir söz. Bizim arkadaşlarımız gönlü ile de çalışıyor. Sadece kafaları, elleri, kalemleri ile değil gönlü ile de çalışıyor. Bu başarı oradan geliyor." diye konuştu.

Sağlık sektörünün hızla geliştiğine işaret eden Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Farklılıkları çok bir sektördür. Muhatap olduğunuz insanlar, öğretim üyeleridir. Hastalardır. Hasta yakınları, sağlık personeli gibi birçok kişi ve kurumla muhatap oluyorsunuz. Hasta ve hasta yakınları için son derece hassasiyet gerektiren bir görevdir. Bu konuda bütün sorunlarımız çözülmedi. Hastanemiz eski bir hastane ve modernizasyonu da gerekiyor. Modernizasyonlar yeni bir hastane yapmaktan daha zordur. Günümüz ihtiyacına cevap vermesi için ciddi çalışmalar gerekiyor. Ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, servisler modernize ediliyor ve yeni cihazlar alınıyor. Önümüzdeki yıl yeni bir hastane görünümü kazanacaktır." diye konuştu. Keleştemur, tıp fakültesinde görev yapan bütün öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atanan eski Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Güven de sağlık hizmetlerinde üniversitelerinin önemli mesafe katettiğini ve bugün Türkiye genelinde örnek alınan bir üniversite haline geldiklerini belirtti. Güven, göreve yeni atanan Prof. Dr. Kudret Doğru'ya başarı dileklerinde bulundu.

Hastaneler Başhekimliği görevine atanan Prof. Doğru, başhekim yardımcılığı görevinde bulunduğu sürede önemli bilgilere sahip olduğunu ve Prof. Dr. Muhammed Güven'den çok bilgiler öğrendiğini belirterek teşekkür etti.

Rektör Fahrettin Keleştemur, konuşmaların ardından eski ve yeni başhekimlere çiçek ve plaket vererek yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundu. Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşensel, hastane yönetiminde çalışan öğretim üyelerine plaket verdi.

haberaktuel.com
 

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim