• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bu kavga hasta eder, Yeni düzenlemeler sağlık sektörünü birbirine düşürdü

Bu kavga hasta eder, Yeni düzenlemeler sağlık sektörünü birbirine düşürdü
Yeni düzenlemeler sağlık sektörünü birbirine düşürdü. Özel hastaneler ile SGK'nın, doktorlar ile de Sağlık Bakanlığı'nın arası açık.

Son yıllarda sağlıkta atılan adımlar ve getirilen yeni çerçeve, sağlık alanındaki tüm aktörleri birbiriyle kavgalı yaptı. Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği’yle, Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastanelerle sürekli artan bir gerilim içinde. Özel hastaneler geçen hafta “Bu koşullarda ilerlemeyiz” kararı alırken, Sosyal Güvenlik Kurumu “Abartıyorlar, sorun yok” görüşünde. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorları ve üniversite hastanelerini “Çok kötü bir sistem kurmuşsunuz” diye eleştirirken; Tabipler Birliği “Biz sizin ne yaptığınızı biliyoruz” yanıtını veriyor. Tabipler Birliği’nin Dünya Tabipler Birliği’ne bakanlığı şikâyet etmesi ise, bu alanda yaşanan tartışmalara uluslararası bir boyut da kazandırdı.

Sorun, fark ücreti
Hastanelerle Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir süredir hastanelere yapılan ödemelerde kullanılan fiyatların arttırılmaması ve fark ücreti sınırlamaları nedeniyle gerginlik yaşanıyor. Geçen hafta Türkiye genelindeki özel sağlık kuruluşlarından 200 kişi, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği’nin (OHSAD) istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Sektör genelinde bu koşullarda hizmet sunumuna devam edilemeyeceği kanaatinin hâkim olduğu anlaşılmaktadır” denildi. Özel hastaneler, yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve SGK yönetimiyle sorunları konuşmak için bir araya gelecek. SGK ise, sorunların özel hastaneler tarafından abartıldığı görüşünde.

Uluslararası boyutta
Sağlık Bakanlığı ile doktorların çatı örgütü olan Türk Tabipler Birliği arasındaki gerilim de geçen hafta daha da arttı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık üzerinden ticarete izin vermeyeceklerini belirtirken, doktorları ve üniversite hastanelerini “Çok kötü bir sistem kurmuşsunuz” diye eleştirdi. Türk Tabipler Birliği ise, bakana “Esas siz sağlığı ticarete alet ediyorsunuz. Ne yaptığınızı iyi biliyoruz” açıklamasıyla yanıt verdi.
Sağlık Bakanlığı ile doktorlar arasındaki gerginlik uluslararası boyuta da sıçradı. Türk Tabipler Birliği’nin talebi üzerine konuyu inceleyen Dünya Tabipler Birliği tartışmaya müdahil oldu. Birlik üyelerine gönderdiği mektupla, Sağlık Bakanlığı’nın mevzuat çalışmalarını eleştirirken, “Türk Tabipler Birliği’ne nasıl destek sunabileceğimizi değerlendiriyoruz” dedi ve Sağlık Bakanlığı’nı “totaliterlikle” suçladı.

HACER BOYACIOĞLU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim