• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bu kez de doktor doktoru dövdü, kafa atıp dudağını patlattı

Bu kez de doktor doktoru dövdü, kafa atıp dudağını patlattı
Aksaray'ın Eskil ilçesinde ücretsiz izinde olan bir doktorun, izinsiz çalıştırdığı poliklinikte hastalara yazdığı reçeteleri resmileştirmek için gönderdiği aile hekimini reçeteleri yazmadığı gerekçesiyle çıkan ...

Aksaray'ın Eskil ilçesinde ücretsiz izinde olan bir doktorun, izinsiz çalıştırdığı poliklinikte hastalara yazdığı reçeteleri resmileştirmek için gönderdiği aile hekimini reçeteleri yazmadığı gerekçesiyle çıkan tartışmada darp ettiği öne sürüldü.

Olay, Eskil ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Eskil'de görevli ve şu an 6 aylı k ücretsiz izinde olan Aile Hekimi E.K., Eskil merkezde izinsiz olarak işlettiği poliklinikte muayene ettiği hastaların reçetelerini resmileştirmek için Eskil merkezde çalışan Aile Hekimi Dr. Hakan Muş'a gönderdi. Yapılan işin illegal olduğu gerekçesi ile reçeteleri yazmadığı için iki doktor arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Dr. E.K., Dr. Hakan Muş'u muayenehanesine gelerek görevi başındayken darp etti. Aldığı kafa darbesi ile dudağı patlayan ve ameliyat geçiren Dr. Hakan Muş Aksaray Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'nde tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Darp sonucu dudağı patlayan ve dişleri zarar gören Muş, "Ben Eskil'de görev yapıyorum ve aile hekimiyim. Bizim bölgede illegal bir poliklinikte çalışan doktor arkadaş var. O doktor arkadaş hastaları ücret karşılığında muayene edip, reçetelerini yazıyor. Reçetelerde legal olmadığı ve legalleştirmek için hastaları yazdığı reçetelerle bize yönlendiriyor. Biz de bu reçeteleri yasal prosedürlere uymadığı için yazmıyoruz. Hastalarla zor durumda kalıyoruz. Yazmadığımız i çin de arkadaş sıkıntıya giriyor. Bu nedenle doktor gelip beni reçete yazmadığım i çin darp etti" dedi.

Dr. E.K. iddiaları yalanlarken, basın mensuplarının görüşme talebini de kabul etmedi. Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen ise, E.K. isimli doktorun 6 aylık izinde olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlattıklarını ve soruşturmanın hızla sürdüğünü ifade eden Südemen, Dr. E.K.'nın senelik izinde olmasına rağmen para karşılığı illegal bir muayenehanede hasta muayene ettiği ile ilgili araştırmaların da Eskil Kaymakamlığı tarafından yapıldığını ve buradan gelecek olan belgelerin beklendiğini vurguladı.

Doktor E.K., 2009 yılının Ocak ayında da resmi olarak başhekim olmadığı ancak buna rağmen başhekim olarak görev yaptığı Eskil İlçe Devlet Hastanesi'nde mesaiye 1 saat geç kalan görevli Dr. M.Y'yi darp etmesi ile gündeme gelmiş, o tarihte soruşturma yapılmıştı. E.K., yine 2009 yılının Mayıs ayında bir hastaya hakaret edip hastaneden kovduğu gerekçesi ile soruşturma geçirmişti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4395 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim