• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bu sezon güzellik kuralları değişiyor

Bu sezon güzellik kuralları değişiyor
Sonbahar-kış makyaj trendleri; 60'lı yılların göz makyajından cesur kaşları, çekici dudakları bugüne taşıyor ve seksi bir görünümü işaret ediyor.

Sonbahar-kış makyaj trendleri; 60'lı yılların göz makyajından cesur kaşları, çekici dudakları bugüne taşıyor ve seksi bir görünümü işaret ediyor. Harper's Bazaar, yeni sezonun güzellik trendlerini derledi...

GRAFİK ÇİZGİLER
Güçlü, belirgin gözler bu sezonun en baştan çıkarıcı görünümlerinden biri. Kuyruklu ya da düz, dağıtılmış ya da keskin hatlı, hepsi olur; yeter ki gözlerinize cesur çizgiler çekin. Sezonun popüler görünümünü yaratmak için likit eyeliner ile kirpik diplerinden; göz kalemiyle de göz pınarlarınızın olduğu bölümden geçerek göz çevrenizde kontür yaratın. En son kirpiklerinize maskara sürün.

HAZIRLIK ZAMANI

Kusursuz ama 'gerçek' görünen bir ten için makyajdan önce cildi hazırlamanız gerekiyor. Makyaj stilisti Pat McGrath anlatıyor: "Önce cildi ölü derilerden arındırmalısınız. Ardından maske yapın ya da nemlendirici sürün. Makyajdan önce buzlu suya batırılmış bir havlu ya da pamukla soğuk su kompresi yapmak da cildinizin daha sıkı ve çok daha taze görünmesini sağlar

BAKIMLI KAŞLAR
Kaşların rengini birkaç ton birden açmak artık demode. Bunun yerini daha güçlü ve belirgin bir görünüm alıyor. Eğer demode görünmek istemiyorsanız, kaşlarınızı alırken inceltmek yerine onları şekillendirmeye odaklanın. Amacınız daha kalın, hafif kavisli ve gür kaşlar yaratmak olmalı. Kaşla aynı tonda bir far ile kaşlarınızın daha gür ve belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz.

NÖTR TONLAR
Bu sezon ten renginden pembemsi bejlere kadar bütün nötr renkler kremsi bir dokuya sahip olmalı. Dilerseniz rengini çok sevdiğiniz ten rengi rujunuzun üzerine bir parça dudak nemlendiricisi sürerek doğru tonu yaratabilirsiniz. Kırmızı rujun en doğal hali için ise, ruju sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin ve bir kağıt mendille silin.

GECE DUDAKLAR
Dudaklarınızda çarpıcı renkleri seviyorsanız üç boyutlu bir etki yaratmayı deneyin. Podyumlarda dudak kalemi, iki renk ruj ve parlatıcıların kat kat sürülmesiyle ortaya çıkan görünümü uyarlarken sadeleştirmekte fayda var. Dudağınızın iki kenarını mürdüm tonlarında bir dudak kalemiyle boyadıktan sonra hafifçe dudağın tümüne dağıtın, üzerine kırmızı ya da kiremit rengi bir ruj sürün.


ALIĞIN YÜKSELİŞİ
Son yıllarda ön plana çıkan; teninizden birkaç ton daha koyu ürünlerde ya da daha açık ürünlerle yüzü şekillendirme tekniği artık yerini pembe yanaklara bıraktı. Ama amacınız, pembe bir allıkla 'al yanaklı' bir etki yaratmak yerine yüzünüzü şekillendirmek olmalı. Tercihinizi krem allıklardan yana kullanın. Uzmanlar, allığı parmaklarınızla elmacık kemiklerinizin üzerinden şakaklarınıza doğru sürmenizi öneriyor.

ÇAR PICI KİR PİKLER
60'lı yıllara gönderme yapan bir etki için -ki sezonun en popüler görünümü kesinlikle bu!- maskarayı abartmaktan kaçınmayın. Hem üst, hem de alt kirpiklere birkaç kat maskara sürün ve kirpiklerinizin topaklanmasından çekinmeyin. İlham kaynağınız Twiggy'nin ok kirpikleri olsun! Uzun kirpikler ve kocaman bakışlar için en etkili yöntem birkaç kat siyah maskara sürdükten sonra kirpik tarağıyla taramaktır.

DUMANLI BAK IŞLAR
Siyah yerine kahverengi far kullanarak daha taze ve modern bir etki yaratın. Üstelik bu renk bu sezon çok moda olan çarpıcı dudakları mükemmel bir şekilde dengeliyor. Siyah gözler ve koyu renk dudaklar abartılı bir etki yaratacaktır. Göz kapağınıza açık kahve tonlarında bir krem far sürün. Diğer bir alternatif ise açık kahve tonlarındaki bazın üzerine kirpik çizgisinden göz çukuruna kadar metalik bronz bir far sürmek.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim