• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Bu üniversite kendi bitkisini kendisi üretiyor

Bu üniversite kendi bitkisini kendisi üretiyor
Selçuk Üniversitesi Ağaçlandırma ve Peyzaj Birimi üniversite bünyesinde bulunan ana kampüs ve ilçe kampüslerinde kullanılmak üzere 224 çeşit bitki üretiyor.

Bu Üniversite Kendi Bitkisini Kendisi Üretiyor

Dersler Fidanlıkta İşleniyor

Selçuk Üniversitesi Ağaçlandırma ve Peyzaj Birimi, bitki ekimi, bakımı, sulaması ve gübrelemesi gibi konularda öğrencilere uygulama alanı yaratmak ve üniversite bünyesinde bulunan ana kampüs ve ilçe kampüslerinde kullanılmak üzere 224 çeşit bitki üretiyor. 

universite-kendi-bitkisini-uretiyor-1.jpg


Geri Dönüşümü de yapılıyor

Alaeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Ağaçlandırma ve Peyzaj Birimi bünyesinde 32 bin metrekarelik uygulama alanı bulunduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Ağaçlandırma ve Peyzaj Birimi Sorumlusu Orman Mühendisi Nail Kaklık, “Uygulama sahamızda ağaç, çalı, yer örtücü, çok yıllık çiçekler ve otsuz süs bitkilerinden oluşan 224 çeşit bitki çeşidi yetiştiriyoruz. Burada yetiştirdiğimiz bitkileri öğrencilerimizle birlikte kampüs içerisinde gerekli olan alanlara dikiyoruz ve bakımlarıyla da biz ilgileniyoruz. Dışarıya satış yapmıyoruz. Birimde yetiştirdiğimiz bitki çeşitlerinin geri dönüşümünü de sağlıyor ve çöpe gitmesini engelliyoruz. Örneğin, budadığımız dalları dal öğütme makinesinde öğütüyor ve toprak karışım harçlarında kullanarak tekrar bitki toprağına katkı maddesi olarak koyuyoruz.” dedi.

universite-kendi-bitkisini-uretiyor-2.jpg
 

Dersler fidanlıkta işleniyor

Bazı uygulama derslerini Ağaçlandırma ve Peyzaj Birimi’nde işlediklerini söyleyen Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ise, “Üniversitemizin kampüsü içerisinde bu kadar çok bitki çeşidine sahip bir alanın olması ve bunu öğrencilerine uygulama sahası olarak tahsis etmesi son derece önemli. Özellikle Ziraat Fakültesi bünyesindeki öğrencilerimiz, bu alanda bitki dikim ve çoğaltma tekniklerini, peyzaj alanlarının bitkilendirilmesini, bitki bakım tekniklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bu alanla bölümümüz arasında kurduğumuz işbirliğini geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz dedi. 

universite-kendi-bitkisini-uretiyor-3.jpg

 

universite-kendi-bitkisini-uretiyor-4.jpg

 

Teorik ve pratik bir arada

Uygulama derslerinin kendileri için oldukça verimli geçtiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Ayşegül Altundağ, “Bu alanda teoride öğrendiklerimizi pratiğe dökebiliyoruz. Biz burada bitkilerin ekimi, dikimi, sulaması, gübrelemesi ve daha bir sürü aşamasını uygulamalı olarak öğreniyoruz. Bu da bizim mesleğimizle iç içe olmamızı ve her aşamanın zihnimizde netleşmesini sağlıyor. Bu uygulama alanının bizim için öneminin farkındayız ve bu sahanın daha da geliştirilmesi için çalışıyoruz.” dedi.

universite-kendi-bitkisini-uretiyor-5.jpg

 

Zeki DURSUN-KONYA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim