• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Bu uyarı, tüm resmi ve özel hastanelere asılacak

Bu uyarı, tüm resmi ve özel hastanelere asılacak
Sağlık Bakanlığı yayımladığı genelge ile acil servise gelen hastaların başka bir sağlık servisine naklinde sorumluluğun 112 KKM yetkilisinde olduğunu belirtti.

Bu uyarı, tüm resmi ve özel hastanelere asılacak;

"SAYIN HASTALARIMIZ VE HASTA YAKINLARIMIZ:

TEDAVİNİZİN DEVAMI İÇİN BAŞKA BİR HASTANEYE SEVKİNİZ GEREKTİĞİNDE; NAKLİNİZ, HASTANEMİZİN ORGANİZASYONU VE 112 AMBULANSLARIMIZLA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

SAĞLIK GÜVENLİĞİNİZ İÇİN LÜTFEN HASTANEMİZDEN KENDİ İMKÂNLARINIZLA AYRILMAYINIZ."

Sağlık Bakanlığı yayımladığı genelge ile acil servise gelen hastaların başka bir sağlık servisine naklinde sorumluluğun 112 KKM yetkilisinde olduğunu belirtti ve buna ilişkin uyarının hastane yönetimleri tarafından, en az 5 (beş) metreden kolayca okunabilecek şekilde standart afiş veya basılı duyurular haline getirilerek, Bakanlık, üniversite, diğer kamu ve özel sektöre ait yataklı sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin görülebilir uygun yerlerine asılması gerekli gördü..

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi
Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.15/010-06

Konu : Hasla nakil ve sevk esasları.

GENELGE
2010/46

Acil sağlık hizmetleri sunumunda; en küçük gecikme telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden zamanında hızlı ve doğru yapılan tıbbi müdahale hayati önem taşımaktadır.

Bu nedenle, acil tıbbi müdahaleyi gerektiren durumlarda hastanın uygun bir sağlık kuruluşuna gecikmeye sebebiyet verilmeksizin ulaştırılması, hastanın getirildiği sağlık kuruluşunca da, gereken acil müdahalelerin öncelikle ve ön şartsız yapılması ve hastaların gereğinde ileri tetkik ve tedaviyi sağlayabilecek diğer sağlık kurumlarına uygun şaftlarda nakledilmeleri, acil sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunumu bakımından büyük önem arz etmektedir.

Bakanlığımızca, 16/10/2009 tarih ve 27378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'in İkinci maddesinde hastaların acil servisten diğer sağlık tesislerine sevk ve nakil esasları açıkça düzenlenmiş olup buna göre; yeterli şartların sağlanamadığı ve ileri tetkik ve tedavi için başka bir sağlık tesisine sevk gerektiren hâllerde hastanın sevk edileceği sağlık tesisinin belirlenmesi, sağlık tesisleri arasındaki hasta sevk ve nakil işlemlerinin koordinasyonundan ve yürütülmesinden 112 KKM yetkili ve sorumlu olduğu belirtilmiştir. Uygulamada karşılaşılan bazı sorun ve aksaklıkların giderilmesi, hasta ve hasta yakınlarının bu konuda bilgilendirilerek uygulamada birliğin sağlanabilmesi için;

"SAYIN HASTALARIMIZ VE HASTA YAKINLARIMIZ:

TEDAVİNİZİN DEVAMI İÇİN BAŞKA BİR HASTANEYE SEVKİNİZ GEREKTİĞİNDE; NAKLİNİZ, HASTANEMİZİN ORGANİZASYONU VE 112 AMBULANSLARIMIZLA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

SAĞLIK GÜVENLİĞİNİZ İÇİN LÜTFEN HASTANEMİZDEN KENDİ İMKÂNLARINIZLA AYRILMAYINIZ."

İbaresinin, hastane yönetimleri tarafından, en az 5 (beş) metreden kolayca okunabilecek şekilde standart afiş veya basılı duyurular haline getirilerek, Bakanlığımız, üniversite, diğer kamu ve özel sektöre ait yataklı sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin görülebilir uygun yerlerine asılması gerekli görülmüştür.

Bilgilerinizi, iş bu Genelgenin ilinizdeki ilgili tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına imza karşılığında tebliğini ve uygulamanın aksaksız yürütülebilmesi için il sağlık müdürlüklerince titizlikle takibini önemle: rica ederim.

Prof. Dr. Nihat TOSUN
Bakan a.
Müsteşar

Memurlar.net

Bu haber toplam 5838 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim