• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bu yeni uygulama hastanelerin gözü kulağı olacak!

Bu yeni uygulama hastanelerin gözü kulağı olacak!
Gaziantep Hatem Hastanesi’nde kullanılmaya başlanan Qbuton sistemi Hasta memnuniyetini ve çalışan performansını artırdı.

Qbuton Sistemini kullanan kurumlar arasına katılan Gaziantep Hatem Hastanesi, yeni kurulan Qbuton Müşteri Memnuniyetini Ölçme Sistemi ile süreçte sıkıntı yaşayan hastalara anında ulaşmayı ve problemlerini çözmeyi başardı.

Uludağ Bilişim şirketinin CEO’su olan Ensar Ayyıldız, Qbuton sisteminin, Uludağ Bilişim ve Anasel Yazılım şirketlerinin ortak projesi olduğunu, uzun süren bir Ar-Ge çalışmasından sonra Qbuton projesini hayata geçirdiklerini vurguladı.

Qbuton’la ilgili Patent sürecinin bittiğini, model, marka ve tasarım tescilinin yapıldığını kaydeden Ayyıldız, "Qbuton sistemine sağlık kurumları başta olmak üzere hizmet sektöründe yer alan birçok kurumdan büyük bir ilgi var, kısa sürede kamu dahil pek çok sağlık kurumunda, bankalarda, okullarda, süpermarketlerde, havaalanlarında Qbuton sistemini göreceğiz" diye konuştu.

Qbuton'u geliştiren her iki firmanın da aynı zamanda sağlık sektörü için yazılım geliştirdiğini söyleyen Ensar Ayyıldız, “Senelerdir Sağlık kuruluşlarına yazılım desteği sağlıyoruz, sağlık sektöründeki problemleri iyi biliyoruz, Qbuton sistemini geliştirerek sağlık kurum ve kuruluşlarının sıkıntılarını çözecek çok önemli bir sistem ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Hastanelerde Qbuton sisteminin çalışma prensibiyle ilgili bilgi veren Ayyıldız şunlara değindi; "Hastanelerde Qbuton sistemi HBYS programı ile entegre çalışıyor, hasta kayıt, tedavi birimleri, laboratuvar, radyoloji, servisler gibi birçok birimde hasta anlık değerlendirmeler yapıyor. Bu bilgiler çalışan adı ve hasta bilgileri ile eşleştirilerek veritabanına kaydediliyor, olumsuz bir değerlendirme anında hasta hakları birimine iletiliyor, hasta kurumdan çıkmadan müdahale edilmesi, problemin çözülmesi sağlanıyor, Hatem Hastanesi’nde başarıyla uygulanan bu sistem hastalar tarafından büyük takdir topladı."

Qbuton sistemini değerlendiren Hatem Hastanesi başhekimi Mesut Kılyar, "Alışılmadık bir sistem olduğu için önce önyargılı yaklaştık, fakat ilk ay sonunda hasta geri dönüşlerindeki memnuniyeti, çalışanlarımızdaki artan güleryüz ve performansı görünce Qbuton'u okullarımızda da kullanmaya karar verdik. Türkiye genelinde 10 Hatem Sağlık Meslek Lisesi'nde Qbuton sistemini kurmak için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Hizmet birimleri bulunan bir bakanlıkla görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını belirten Ayyıldız, bir bankanın 600'ün üzerinde şubesinde de yakın zamanda Qbuton sisteminin kullanılacağını vurguladı.

Qbuton ile ilgili detaylı bilgi almak için www.qbuton.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 8859 defa okunmuştur
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim