• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bugün aile hekiminize gitmeyin!

Bugün aile hekiminize gitmeyin!
Sağlık çalışanları, Meclis’in gündeminde olan Torba Yasanın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını hastane acillerinde nöbet tutmaya zorlaması ve hazırlanan yeni yönetmeliklerle çalışanların ücretlerini düşürmesi, yeni ek görev ve sorumluluklar yüklemesi ned

Sağlık çalışanları, Meclis’in gündeminde olan Torba Yasanın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını hastane acillerinde nöbet tutmaya zorlaması ve hazırlanan yeni yönetmeliklerle çalışanların ücretlerini düşürmesi, yeni ek görev ve sorumluluklar yüklemesi nedeniyle bugün iş bırakacaklar.

Adana Tabip Odasın da bir araya gelen Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkan Dr. Ali İhsan Ökten ve yönetimi, Adana-Osmaniye Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş ve üyeler, Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Can Tuncel ve üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve üyeleri, Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı İsmet Tepe İle hekimlerin katıldığı basın açıklamasında yaptıkları eylemin siyasi bir eylem olmadığını ifade eden Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, şunları söyledi:

“Bu eylemi Mesleki itibarımızın korunması, iş ve can güvenliğimizin sağlanması, özlük haklarımızdaki gerilemelere son verilmesi, aile hekimlerine tutturulmak istenen acil nöbetlerinin iptal edilmesi, angaryalara son verilmesi, emeklilik haklarımızın iyileştirilmesi, amacıyla yapmaktayız. Bu eylem; Hak arama ve sorunlarımıza karşı öneri ve çözümlerimizin dikkate alınması mücadelesidir. Ücretlerimizin düşürülmesini engelleme, yeni angaryaların üzerimize yıkılmasını durdurma çabasıdır. Hastane acillerindeki nöbetlerden sonra işe giriş raporları ve mikro işletmelerde çalışanların usulsüz periyodik muayeneleri gelecektir. Kronik hastalıkların takibi, kanser taramaları sırada beklemektedir. Katsayılardan kesilen ücreti, tekrar geri almak için daha çok çalışıp, duracağız. Pozitif performans diyerek bir aldatmaca içine giren Bakanlığımıza artık yeter deme zamanı gelmiştir. Formül basit hasta başı ödenen ücret katsayılarını düşür, hekimin ücretini azalt, doktoru zora sok, gelir elde etmek istiyorsan nöbet tut, mesai sonrası iş yeri hekimliği yap, bunlarda yetmedi pozitif performans getirdik diyerek angarya işler yükle. Artık, bazılarının sessizliğimizin güçsüzlüğümüzden kaynaklanmadığını anlaması gerekmektedir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim