• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Bulaşıcı hastalığın ilacı su ve sabun

Bulaşıcı hastalığın ilacı su ve sabun
17 milyon öğrencinin doldurduğu sınıflarda çocukları hastalıklardan korunmanın ilk adımı, sık sık ellerini yıkamalarını sağlamak.

“Solunum yolu enfeksiyonlarına, 100’den fazla virüs yol açar. Bu mikroorganizmalar burun ve boğazda iltihaba neden olur. Üst solunum yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde orta kulak iltihabı, sinüs enfeksiyonları ve zatürreeye dönüşebilir” diyen uzmanlar uyardı.

17 milyon öğrenci için aylar sürecek maraton başladı. Okul ve kreşlerde yakın temas halinde olmasının hastalıklara davetiye çıkarttığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Damlacık enfeksiyonu yolu ile bulaşan hastalıklardan korunmak için eller saat başı su ve sabunla yıkanmalı ya da antiseptik solüsyonlarla temizlenmeli” dedi.

Doç. Karaaslan okul dönemi ile soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığına dikkat çekti: “Kızıl, suçiçeği, kızamık, kabakulak, beşinci hastalık gibi hastalıklar da okul döneminde sıklıkla görülüyor.”
Hastalık ‘gerekli’ ama...
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Gözlükgiller de “Çocukların hastalanması bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olsa da, sık sık rahatsızlanması tehlike işareti olabilir” diye konuştu.


Çocuğunuzu hastalıklardan korumanın püf noktaları
Düzenli olarak yılda bir kere ekim- kasım aylarında grip aşısını yaptırın.
Sınıfta kalem, kitap, bilgisayar ve bardak gibi özel eşyalar ortak olarak kullanılmamalı.
Çocuğunuza mendilin tek kullanımlık olarak tüketilmesi gerektiğini hatırlatın.
Protein, yeteri miktarda karbonhidrat, meyve, sebze ve su tüketmesini teşvik edin. Yeterli su içmek ve lifli gıdalar çocuğu idrar yolu enfeksiyonu ve kabızlıktan korur.
İyi bir uykunun vücut direncini arttırdığınu hatırlatın.
Kalın ve tek kat giysiler yerine 3-4 kat ince ve pamuklu giyecekler tercih edilmeli.
Viral üst solunum yolu hastalıklarında çocukların sıvı
alımını arttırın.
Çocuğunuzun sigara içilen ortamlarda dumana maruz kalmasını engelleyin.
Serum fizyolojik ile burnunu sıkça temizlemesini sağlayın.
Hafif ateş, huzursuzluk var ise ağrıkesici ve ateş düşürücü tarzı ilaçlar verebilirsiniz.
Viral enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanılması tedavi etmek yerine çocuklarda bakterilerde direnç gelişimine yol açar. Bu yüzden antibiyotik sadece dokto önerisi ile kullanılmalı.

MİNE TUDUK

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3579 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim