• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bursa SGK'da, polis dinlemeyi araştırdı

Bursa SGK'da, polis dinlemeyi araştırdı
SGK İl Müdürü Karaca: - "Santralde dinleme olduğuyla ilgili bir iddia var. Emniyetteki polis arkadaşlarımız da bunu araştırıyor. Sadece imajı (yedeği) alındı. Santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alınıyor. Herhangi bir personelle ilgili gözaltı yo

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl MüdürüEran Karaca, Müdürlükte polis ekiplerince başlatılan incelemeye ilişkin, "Santralde dinleme olduğuyla ilgili bir iddia var. Emniyetteki polis arkadaşlarımız da bunu araştırıyor. Sadece imajı alındı. Santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alınıyor. Herhangi bir personelle ilgili gözaltı yok" dedi.

Karaca, Müdürlüğün toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, internet medyası ve bazı haber sitelerinde, "SGK'da böcek operasyonu", "SGK'ya yönelik operasyon" gibi başlıklarla yer verilen iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Herhangi bir arama yapılmadığını, kimsenin gözaltına alınmadığını, bilgisayarlara el konulmadığını belirten Karaca, şöyle devam etti:

"Sadece İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, SGK İl Müdürlüğü santralinin imajını (yedeğini) aldı. Sadece imajını alıp tutanağa bağladı. Bir süre sonra da buradan ayrılacaklar. Herhangi bir arama yok, santralde bir şeye el koyma yok. Böyle bir iddia var. Santralde dinleme olduğuyla ilgili bir iddia var. Emniyetteki polis arkadaşlarımız da bunu araştırıyor. Sadece imajı alındı. Santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alınıyor. Herhangi bir personelle ilgili gözaltı yok. Kurumdan personelin dışarı çıkartılıp arama yapıldığı yönünde hiçbir şey yok. Bu haberlerin tamamı asılsız. 'Böcek' diye bir şey yok. Santrallerin zaten kaydetme özelliği var. Her yerdeki santrallerin böyle bir özelliği var. Polis arkadaşlar, sadece bağlı olan bilgisayarların imajını alıyor, buradan herhangi bir dinleme yapılmış mı bir yere gönderilmiş mi onu araştırıyor. Bu, alınan imajla ortaya çıkacak."

Karaca, şikayetin kurum içinden olabileceği gibi dışarıdan birisi tarafından da yapılabileceğine değinerek, "Bunun aslının olup olmadığını polis arkadaşlar tespit edecek. Öyle bir şey varsa zaten imajla çıkacak bu. Şu anda tespit edilmiş bir şey yok" dedi.

Söz konusu şikayet üzerine olayın doğruluğunu araştırmak üzere polis ekiplerinin binaya geldiğini vurgulayan Karaca, "Belki kalabalık gelmeleri şüphe uyandırdı. Şikayette herhalde çok kapsamlı bir yer olarak belirtildi. Santralimiz küçük bir oda. İki kişinin girip aynı anda içeride duramayacağı bir yer, makinenin olduğu bir kısım. Geçmişle ilgili bir iddia bu. Bunun sonunda böyle bir şey yapılmışsa polis araştırmasında çıkacak. Yapılmamışsa da ihbarı yapanla ilgili gereken adli işlemi yapacağız" diye konuştu.

- "Bu, bir operasyon değil"

Eran Karaca, bir gazetecinin, basın mensupları geldiğinde personelin toplu olarak bina dışında bulunduğunu hatırlatması üzerine, "Sigara molalarımız var. Ona denk gelmişsiniz. Her gün saat 10.00'da o arkadaşlar aşağıya iner. Öğleden önce iki kez 10 dakika, öğleden sonra da iki kez 10 dakika" değerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir çalışanın ifadesine başvurulmadığını aktaran Karaca, polislerin elindeki yetki yazısının da bu şekilde olduğunu söyledi.

Polislerin şu anda kurumda herhangi bir işlem yapmadığını, sadece santralin bağlı olduğu bilgisayarların yedeğini aldığını belirten Karaca, "Arkadaşlar, aldıkları imajın bir kopyasını da bize bırakıyor. Çoğu memur, burada polis olduğundan haberdar bile değil. 2008'den beri bizde çalışan bir arkadaş. Santralde sadece bu kişi görevli değil. Kayıtlar incelenmeden 'yapıldı', 'yapılmadı' diyemeyiz. Sadece bu iddia. Kayıtlardan bu çıkacak. Bu, bir operasyon değil, her yerde olabilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim