• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Bursa'da 22 bin Suriyeliye muayene hizmeti

Bursa'da 22 bin Suriyeliye muayene hizmeti
Bursa Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, geçtiğimiz yıl kentte ikamet eden yaklaşık 50 bin Suriyeliye 22 bin muayene hizmeti verdiklerini açıkladı.

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, geçtiğimiz yıl kentte ikamet eden yaklaşık 50 bin Suriyeliye 22 bin muayene hizmeti verdiklerini açıkladı.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Halk Sağlığı Müdürü Akan, geçtiğimiz yıl boyunca Suriyelilere sağlık alanında verilen hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentte vatandaşların yanı sıra savaş ortamından göç eden Suriyelilere de nitelikli hizmet verildiğinin bilgisini veren Akan şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz Mart ayı başlarında Yıldırım ve Osmangazi ilçelerimizde Toplum Sağlığı Merkezlerimize bağlı sadece Suriyeli misafirlerimize hizmet veren birer sağlık birimi kuruldu. Sadece Suriyelilere hizmet veren sağlık birimlerinin kamplar dışında açıldığı bilinen tek il Bursa'dır. Şehrimiz Suriyelilere yönelik birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde rol model olmaktadır.''

Akan, Osmangazi ve Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezleri'nde muayene hizmetlerinin yoğun olarak yapıldığını hatırlatarak, ''Birinci basamak sağlık hizmeti veren bu merkezlerimizde koruyucu hizmetlerin yanı sıra ilimizde ikamet eden yaklaşık 50 bin Suriyeliye, geçtiğimiz yıl boyunca 16 bin 979 sevk olmadan ve 4 bin 776 ise sevk halinde olmak üzere toplamda 22 bine yakın muayene hizmeti sağlandı. Aynı şekilde 2 binin üzerinde tüberküloz ve sıtma taraması ile suçiçeği, hepatit, zatürre, verem gibi hastalıklara karşı 14 bin doz aşı yapıldı'' ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde okullarda aşılama çalışmalarının tamamlandığını da belirten Akan, ''Bu üç ilimizde okullarda toplam bin 520 çocuğa, dörtlü karma aşı, KKK aşısı ve çocuk felci aşıları uygulandı. Bu hizmetin yanı sıra Yıldırım'da ev ziyaretleri ile özellikle aşılanma durumlarının tespiti, eksik aşıların tamamlanmasının yanı sıra yeni bulaşıcı hastalık vakalarının araştırılması çalışmaları yürütüldü. Müdürlüğümüzün hizmetleri ve Suriyeli misafirlere yönelik uyarıcı bilgileri içeren 7 bin broşür basılarak başta aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri olmak üzere çeşitli yerlere dağıtıldı'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber toplam 4275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim