• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Bursa'da obeziteyle mücadele hareketi başlatıldı!

Bursa'da obeziteyle mücadele hareketi başlatıldı!
Bursa'da "Doğru beslen, hareket et, sağlıklı yaşa!" sloganıyla okullarda obeziteyle mücadele eğitimleri başlatıldı.

Öğrencilere doğru beslenme konusunda bilgilerin verildiği program, 17 devlet okulunu kapsıyor. Aralık ayında başlatılan çalışma 13 okulda uygulandı, 4'ünde ise ikinci dönem yapılacak.

Bursa'da ilkokul ve ortaokul öğrencileri için obeziteyle mücadele hareketi başlatıldı 

Bursa Final Okulları'nın, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi işbirliği ve "Doğru beslen, hareket et, sağlıklı yaşa!" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında öğrencilerin obeziteye karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje 17 ilk ve ortaokulu kapsıyor

Aralık ayında başlayan proje, birinci dönemin sonuna kadar 13 okulda uygulandı. Geriye kalan dört okuldaki çalışmalar ise ikinci dönem ile birlikte başlayacak.

İlk çalışma ise Canaydın Ortaokulu ve NOSAB Ortaokulu'nda gerçekleşti. Önce öğrencilere durum tespit anketi uygulandı. Ankette katılımcılara genel sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite ve diyet uygulamalarına yönelik sorular soruldu. Anket sonuçlarından hareketle Bursa Final Okulları Doktoru Hatice Büyükçoban ve İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Canan Tanrıöver öğrencilere bir seminer verdi. Büyükçoban ve Tanrıöver; sunumlarında öğrencilere hangi besinlerin vücudumuz için daha değerli olduğunu ve doğru beslenme alışkanlığını nasıl kazanabileceklerini anlattı.

Şarkılar, dramalar, filmler ve oyunlarla çeşitli uygulamaların yapıldığı seminer boyunca öğrenciler obeziteye karşı bilinçlendirildi. Seminer sonunda sağlıklı yaşam karnesi verilerek öğrencilerden kilo boy endeksine göre fiziksel durumunu hesaplaması ve beslenme alışkanlığını buna göre değiştirmesi istendi.

Obezite her geçen gün artıyor

Projeyi organize eden Bursa Final Okulları Kurumsal İletişim Müdürü Tijen Sözeri, obezitenin küresel boyutta bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite her geçen gün artıyor. Obezite eğilimi özellikle çocuklarda alarm verici düzeyde. Dolayısıyla bu sorunun küçük yaşlarda çözülmesi gerekir. Biz de bu amaçla Bursa'da obeziteyle mücadele hareketi başlattık. Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında en az 2.000 öğrenciyi obeziteye karşı bilinçlendirmeyi ve onlara doğru beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Okullarda yapacağımız seminerlerin bitiminde bilinçlendirme çalışmalarımızın kalıcı olması adına şubat ayında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda obeziteye karşı bir yürüyüş, ardında da Bursa Final Okulları'nda yetişkinlere yönelik 'doğru beslenme' konulu bir konferans düzenleyeceğiz."

Proje Canaydın ve NOSAB Ortaokulu'nun dışında Rotary, Dörtçelik, Koç, Kara Mehmet, Dilek Özer, Abdurrahman Vardar, Ahmet Uyar, Kükürtlü Ticaret, Setbaşı, Ticaret Borsası, Akpınar, Fethi Açan Çiçek, 1. Murat, Peyami Safa ve Atatürk İlkokulu ve Ortaokullarında da uygulanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4235 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim