• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bursa'da sağlık yoğun bakımlık

Bursa'da sağlık yoğun bakımlık
Türkiye'de yeni sağlık kompleksleri yükselirken, Bursa'da halen yer konusu çözülemedi. Samanlı, Yunuseli, yeniden Samanlı derken, iş hala netlik kazanmadı.

Türkiye'de yeni sağlık kompleksleri yükselirken, Bursa'da halen yer konusu çözülemedi. Samanlı, Yunuseli, yeniden Samanlı derken, iş hala netlik kazanmadı.

Palyatif çözüm olarak düşünülen Acemler'deki askeri alana hastane yapılması işini de, siyasiler Genelkurmay'dan çözemeyince, geçici çözüm ümitleride tükendi. Yoğun bakımlarda yer olmadığından, ağır hastalar ambülansla hastane hastane dolaşırken ölüyor.

Samanlı'da sağlık kompleksi gündeme geldiğinde, Ankara Yolu üzerindeki DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlükleri alanlarına hastaneler yapılmasını yazdık. Ancak Samanlı'da ısrar eden siyasetçiler netice alamadılar. Tekrar Samanlı'da zaman kaybedilmesini anlamak mümkün değil.

Karayolları, DSİ ile eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün olduğu alanlar ilk etapta küçük gelebilir. Ancak Yüksek İhtisas ve yakındaki Şevket Yılmaz hastaneleriyle bütünleşik hizmet vermesinin sağladığı avantajlar düşünüldüğünde alan küçük değildir.

Ayrıca vatandaşların raylı sistem ile ulaşım pratikliğini de göz önüne koyduğunuz da Ankara Yolu'ndaki sağlık aksı önemli bir yatırım olacaktır. Şevket Yılmaz Hastanesine, İl Özel İdaresi'nin Mimar Sinan Mahallesindeki alanları ile Polis Okulu'nun binalarını da verirseniz Yıldırım Bölgesi'nde önemli bir sağlık kompleksi oluşturursunuz. Ayrıca Nilüfer Devlet Hastanesi ile Dörtçelik Ruh Hastanesinin devreye alınması, dış ilçelerde ciddi devlet ve özel hastaneler olması Bursa'yı rahatlatır. DSİ ve Karayollarını boşaltmak zaman alır derseniz, öncelikle İl Özel İdaresi alanlarında hastane yapmaya başlarsınız.

Ayrıca hızlı nüfus artışı ve zamanında yatırım yapılmaması sebebiyle, yoğun bakım sıkıntısı artarak büyüyor. 

Özellikle, yoğun bakım hastalarının arttığı yaz aylarında daha derinden hissedilen yatak sıkıntısı, başkanları, müdürleri, milletvekillerini de rahatsız ediyor.

Bursa'da hastalanırsanız, hastane hastane dolaşırken can verebilirsiniz. Çünkü bu örnekler malesef son aylarda çok fazla yaşanıyor.

Buna sağlık müdürünün, hastaneler birliğinin yapabileceği de fazla bir çözüm yok.

Geçen ay yeni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yaptığı ziyarette şehrin sağlık sıkıntısına çözüm getiremedi.

En son Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, kompleksi yapın da nereye yaparsanız yapın diye çaresizliği ikrar etti.

İstanbul'daki gezi parkı için Bursa'da yüzlerce kişi eylem yaparken, yoğun bakım bulamadığı için hastane hastane dolaşırken ölenlerin yakınları da örgütlenip bir eylem yapsa çok yerinde olur.

Bu konuda basın olarak biz üzerimize düşeni her fırsatta yapıyoruz. Ancak hasta yakınlarının da sessiz kalmaması gerekiyor. Siyasilerde eylemden önce tedbiri kamu oyuna açıklasalar, yaşanabilir kent olma konusunda Bursa'yı rahatlatsalar.

İrfan Altıkardeş
Bursadabugün.com

Bu haber toplam 3111 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim