• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa'nın yol haritası belirleniyor

Bursa'nın yol haritası belirleniyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, şehrin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla oluşturduğu sektör konseylerinden ‘sağlık’, ‘inşaat’, ‘gıda, tarım ve hayvancılık’ ile ‘perakende ticaret konseyi’ ilk çalıştaylarını yaptı.

FATİH KARAKILIÇ

Konseyler, sektörlerin gündemlerini masaya yatırdı. Bursa için bir yol haritası ortaya koymak adına buluşan Sağlık Konseyi’nde ise hedef, şehrin sağlık turizminde dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline gelmesi olarak belirlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sektör Konseyleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla üretilen projelerin başında gelen sektör konseylerinden, ‘Sağlık’, ‘İnşaat’, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık’ ile ‘Perakende Ticaret Konseyi’ ilk çalıştaylarını yaparak, sektörlerin yol haritalarını belirlemeye başladı. Sağlık Konseyi Çalıştayı; Konseyden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin’in konuşmasıyla başladı. Esgin, “Konsey yapılanmamızdaki amaç, katılımcılığın artırılmasıdır. Yani sadece 10 kişinin veya 128 kişinin yönettiği bir Ticaret ve Sanayi Odası değil, bütün komitelere, konseylere ve bütün üyelerimize bilgi paylaşan, şeffaf bir yönetim modelini hedefliyoruz.” dedi.

Konsey Yöneticisi Mehmet Küçükyalçın, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, Halk Sağlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Resul Özbek’in de katıldığı Sağlık Konseyi Çalıştayı’nın üniversite, kamu ve özel sektör işbirliğine güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Esgin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel yönetim temsilcileri, kamunun temsilcileri, BUSAD, Bursa Özel Sağlık Kuruluşları Derneği gibi sivil toplum temsilcilerinin katılımları hem bize hem Bursa’ya güç veren katılımlardır. Sadece insan sağlığı değil bizim bu yapılanmamızın içinde diş hekimliği işletmeleri mensupları ve veteriner hekimlik hizmeti veren işletmelerin mensupları da var. Bu da konseyimiz açısından bakıldığında, Bursa’nın lobi gücünü artıracak önemli bir unsurdur. Özellikle Bursa’nın sağlık turizminde dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline gelmesi hedefi doğrultusunda Sağlık Konseyi, Bursa adına bir yol haritası ortaya koyacaktır. Bu yolda 16 makro projemizden biri olan sağlık serbest bölgesini Bursa’ya kazandırma hedefimize de ulaşabilirsek hep birlikte kazanacağız.”

btso-calistay1.jpg


İnşaat Konseyi Çalıştayı açılış konuşmasını ise BTSO Konseyden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan yaptı. İnşaat Konseyi Çalıştayı’na Konsey Yöneticisi Ali Tuğcu başta olmak üzere kamu ve özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Konsey Yöneticisi Mustafa Yıldız ve sektör temsilcilerinin iştirak ettiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Çalıştayı’nda konuşan Aytuğ Onur ise “Bursa’da düzenlenen Tarım Fuarı sadece Türkiye’nin değil Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun en büyük fuarı konumundadır. Kırsal alanlarda arazi düzenlenmesi, miras hukukuyla arazilerin bölünmesinin önüne geçilmesi gerekiyor.” dedi.

İlk çalıştayın gündemine Perakende Yasa Tasarısı’nı alan Perakende Ticaret Konseyi, ilk çalıştayı Konseyden Sorumlu BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Konsey Yöneticisi Berna Aşıroğlu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yaptı. Remzi Topuk, 17 sektör konseyini ‘Bursa’nın geleceği için dikilen birer gül fidanına’ benzeterek, şunları kaydetti: “Konseylerimiz büyüyecek, gelişecek ve kentimize, kentlimize daha fazla iş, daha fazla aş ve güzellik olarak dönecektir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim