• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bursa'ya 800 yataklı hastane yapılıyor

Bursa'ya 800 yataklı hastane yapılıyor
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'nın kalbine 800 yataklı yeni bir hastane yapılacağını, Çekirge devlet, çocuk ve doğum hastanelerinin buraya toplanacağını söyledi.

İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Kent Ekonomileri Forumu sonuç bildirgesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. İl binasında toplantıda Bursalılara müjde veren Yalçın, “Şehir hastanesinden sonra stadyumun karşısındaki bölgenin Sağlık Bakanlığı'na tahsis işi tamamlandı. Bursa’ya 700-800 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Çekirge Devlet Hastanesi, Kükürtlü'de bulunan Çocuk Hastanesi ve Doğum Hastanesi kaldırılacak. Hepsinin içinde olduğu, belki başka bölümlerin de ekleneceği modern bir hastane yapılacak. Bu hastane Bursa’nın tam kalbine yapılacak” diye konuştu.

Bursa Kent Ekonomileri Forumu sonuç bildirgesini de açıklayan Yalçın, “14 Eylül 2013 tarihinde Almira Otel'de yapılan foruma iş adamları, sanayiciler, belediye başkanları, milletvekilleri, meslek örgütleri, sanayi ve ticaret odaları temsilcileri ve akademik camia katıldı. Forum katılımcıları 12 masada çalışmalarını sürdürdü. Her masada farklı kesimlerden katılımcılar yer aldı. Forumun başlangıcında masa raportörü ve sekretarya hizmetini yürütecek katılımcı belirlendi. Toplam 125 kişilik bir katılımcı kitlesi ile çalışmalar tamamlandı. Her masa, yaptığı çalışmalar ile tekliflerini sundu. Bütün masalardan üçer proje toplanarak forum genel kurulunun görüşüne sunuldu. Sonunda Bursa için en fazla teklif edilen beş proje belirlendi. Çalıştayın başlangıcında forumun maksadı belirlendi. Şehrin potansiyelinin doğru biçimde belirlenmesi, buna göre bir ekonomik vizyon ve perspektif çizilmesi, kentin rekabet kapasitesinin arttırılması ve ihtisaslaşmaya yardımcı olacak, Bursa'yı bir cazibe merkezine dönüştürecek fikirlerin ortaya çıkması hedeflendi. Bu doğrultuda, Bursa’ya ilişkin uzun vadeli vizyon belirlenmesi ve bu vizyonu gerçekleştirmeye yönelik projelerin geliştirilmesi forumun temel misyonu oldu. Projelerin bu özellikleri taşıması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Bursa’nın ekonomik başarısı üzerinde büyük bir etki oluşturacak, geçici ve kısa vadeli değil, kalıcı ve uzun vadeli etki yapma özelliğine sahip olacak, Bursa’yı diğer kentlerden farkı kılacak, bölgesel, ulusal ve uluslararası pazarlara açılmaya imkan sağlayacak, şehrin kendine özgü çevre faktörleri ile uyumlu, akılcı, desteklenebilir ve uygulamaya aktarılabilir yenilikçi fikirleri taşıyacak projeler belirlendi" ifadelerini kullandı.

Yalçın, forumdaki proje tekliflerinin "bilişim ve yazılım vadisi, genel ulaşım, deniz yolu, kara yolu, havaalanı imkanlarının entegrasyonu ve Gemlik uluslararası lojistik üssü, sağlık ve termal turizm, Bursa’nın eğitim ve üniversite kenti olma özelliğinin pekiştirilmesi, üniversitelerde ihtisaslaşmanın öne çıkarılması, yerli otomobil üretimi, katma değeri yüksek sanayi ürünleri üretimi, il strateji planı, sağlık serbest bölgesi, uzay üssü projesi, Bursa ve ilçelerinin potansiyellerine göre markalaştırılması, endüstriyel tarım merkezi Bursa, enerji verimliliği projesi, organik ve ekolojik tarım üretim merkezi ve eko turizm, sektörel bilgi ağı projesi web portal’ler oluşturulması, siyasette açıklık, yönetimde şeffaflık ve kadınların çalışma hayatına katılımının artırılması, tekstilde nano teknoloji uygulaması, turizm, kongre ve fuar merkezi kurulması, ulaşım teknolojileri otomotiv ve raylı sistemler araştırma, geliştirme ve üretim merkezi, ihtisas organize sanayi bölgeleri" konularından oluştuğunu anlattı.

Yalçın, “Foruma katılan kişi, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından şehrin ekonomik gelişmesine olumlu katkıda bulunmak maksadıyla sunulan bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Uygulanacak projeler için ilgili kuruluşlara ödenek aktarılması sağlanacak. Bu projeler rapor halinde Ak Parti Genel Merkezi Ekonomik İşleri Bakanlığı'na iletilecek” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim