• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bursa'ya dev şehir hastanesi geliyor

Bursa'ya dev şehir hastanesi geliyor
Bursa'da yapılacak dev şehir hastanesi ilgili vatandaşa bilgi veren AK Parti milletvekili adayı Tülin Erkal Kara, "Samanlı Mahallesi'ne kurulacak olan dev şehir hastanesinde teknolojinin son imkanları kullanılacak" dedi.

Bursa'da yapılacak dev şehir hastanesi ilgili vatandaşa bilgi veren AK Parti milletvekili adayı Tülin Erkal Kara, "Samanlı Mahallesi'ne kurulacak olan dev şehir hastanesinde teknolojinin son imkanları kullanılacak" dedi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde seçmenlerle bir araya gelen Kara, Türkiye'nin 8 yıl önce kangren sorunu haline gelen sağlık alanında birçok yenilik yapıldığını hatırlatarak, "Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye sadece kendi halkı için değil, bölge ülkeleri için de cazip bir sağlık üssü haline gelecek. Her türlü hazırlığını ve mevzuat altyapısını oluşturduğumuz 'kamu-özel ortaklığı modeli' ile sağlık tesisleri, Ar-Ge birimleri, yüksek teknoloji merkezleri, sosyal yaşam alanları, sağlık bilimleri üniversitesi ve büyük rekreasyon alanlarının bir arada bulunduğu dev şehir hastaneleri oluşturacağız. Şu anda Ankara'da bir tanesi planlanmış durumda, proje aşaması bitmek üzere. Aynı şekilde İstanbul da planlanmış durumda. İstanbul'da iki tane hedefleniyor. Biri Avrupa yakasında, bir Anadolu yakasında olmak üzere ve bunlar dev şehir hastaneleri olacak. En az 1 milyon metrekare arazi üzerinde bu şehir hastanelerini yapmış olacağız. Şu anda bu projeyi en kısa zamanda ustalık döneminin en önemli adımlarından bir tanesi olarak hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti vermek için Bursa'ya da bir şehir hastanesi kurulacağını vurgulayan Kara, bu hastanenin Samanlı Mahallesi'nde inşa edileceğini hatırlatarak, "8 yıl önce insanlarımız hastane kapılarından geri çevriliyor, bebekler ve cenazeler rehin kalıyordu. Vatandaşımız kendisine yapılan bu zulmü unutmadı. Şimdi kapısını çaldığımız vatandaş, sağlık alanında yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı bize dua ediyor. Eskiden vatandaşımız bir röntgen çekmek için günlerce beklerdi ama şimdi anında alabiliyor. Artık hastane kapılarında vatandaşlarımız beklemiyor, bir telefonla randevusunu alıyor ve sıra beklemeden muayene oluyor. Ancak bunlar insanımıza yetmez. Bursa'ya kuracağımız şehir hastaneleri sayesinde vatandaşlarımız daha kaliteli bir hastanede ve teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı sağlık merkezinde tedavi olacak. Yapılacak olan hastanede helikopter pisti bile bulunacak" dedi.

Sadece Bursa merkezinde hastanelerin yapılamayacağını belirten Kara, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Karacabey, Orhangazi ve Mudanya ilçelerine de modern sağlık hizmetine uygun hastaneler inşa edileceğini söyledi. Kara, bu ilçelerde yapılması planlanan hastanelerin yapım ihalelerinin önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini, İznik ve Gemlik için planlanan yeni hastanelerin ise 2011 yılı yatırım programına alındığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim