• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak ettikleriniz!

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak ettikleriniz!
Burnunun şeklinden memnun olmayan ve bununla birlikte nefes alıp verme problemi olan hastalar estetik operasyona başvuruyor.

“Uff benim burnum niye bu kadar büyük”, “yaa yine resimde ne düşük çıkmış burnum, bir daha yandan fotoğraf çektirmiyeceğim”, “sırf burnumun kemeri yüzünden istediğim güneş gözlüğünü alamıyorum”. Burnunun şeklinden memnun olmayan ve bununla birlikte nefes alıp verme problemi olan hastalar estetik operasyona başvuruyor.

 

Bir burun ameliyatı gerçekten bu kadar mı?

Türkiye de cinsiyetten bağımsız en çok yapılan ameliyat burun ameliyatıdır. Aslında pek çok estetik ameliyat hem estetik hem fonksiyonel açıdan gerçekleştirilmekte; örneğin çok iri bir memenin küçültülmesi estetik açıdan arzu edilmekle birlikte fonksiyonel olarak da boyun, sırt ağrıları ve hijyenik zorlukları nedeniyle tıbbi gereklilikleri beraberinde taşımaktadır. Aynı şekilde burun ameliyatlarında da gerek estetik açıdan güzel bir yapı elde edilmeye çalışılırken, fonksiyonel olarak da rahat nefes alabilen bir organ hedeflenilir.

 

İnsan olarak her zaman daha iyisini isteriz. Daha iyi giyinmek, daha iyi arabaya binmek, daha iyi yaşamak gibi. Hayatımızın bütününde daha iyiye ulaşmaya çalışırız. Hayatın diğer alanlarında bu kadar titiz davranırken, kendi vücudumuzla ilgili daha iyiyi aramaya çalışmak da çok normaldir.  Burnunuz kemerli olabilir ve aynaya baktığınızda bu gözünüze takılabilir. Eğer “Bu kemeri aldırırsam kendimi daha iyi hissederim” diyorsanız, bu böyle bir ameliyat için doğru bir motivasyonu teşkil eder. Yapılan bilimsel çalışmalar, insanların kendilerinde düzeltilmesi gereken bir durum söz konusu olduğunda ve buna olumlu yönde müdahale edildiğinde, yaşamlarında daha aktif, özgüvenli ve mutlu olduklarını ortaya koymaktadır. Ben de mantıklı tüm taleplerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

 

 

EN SIK YAPILAN ESTETİK AMELİYAT OLARAK BURUN AMELİYATI

 

Burun Estetiği (Rinoplasti) Künyesi

 

 

Anestezi: Genel, lokal veya sedasyon.

Ameliyatın süresi: 1-2 saat.

Hastanede kalma süresi: 3-4 saat veya bir gece. Refakatçi gerekebilir.

Ameliyat sonrası: Burnu stabil hale getirmek için bir hafta boyunca splint denilen bir alçı kullanılır. Ameliyattan dolayı burun çevresi ve göz altlarında şişme ve morluk görülebilmektedir.

İyileşme: 3-4 gün içinde hafif işler; 1 hafta sonra işe dönme; 1 ay boyunca ağır spor, ağır iş, uzun süre eğilmek ve gözlük kullanmak yasak; 1 ay sonra sportif aktiviteler serbest.

Kesin sonuç: 1-1.5 yıl.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11776 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim