• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Büyük değişimlere hazır mısınız?

Büyük değişimlere hazır mısınız?
Doğal yöntemlerle yıllara meydan okumak artık bir işe yaramıyorsa, gençlik adına yüzlerce cerrahi teknik sizi bekliyor.

Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Reha Yavuzer, yüz ve boyun germeden kulak memesine kadar pek çok alanda uygulanan operasyonların detaylarını anlattı.

“Plastik cerrahınızla detaylı bir değerlendirme ilk adım olmalı. Profesyonel gözle sizi değerlendirecek cerrahın önerilerini dinledikten sonra beklenti, istek ve kendinize ayırabileceğiniz iyileşme zamanına göre ortak bir tedavi planı oluşturabilirsiniz. Gerek plastik cerrah gerekse hastane seçimininde çok titiz davranmalı, seçimlerde fiyat faktörünü tek başına değerlendirmemelisiniz. Fiyattan çok fazla ödün verilmesi, kaliteden de ödün verileceği anlamına gelebilir. Modern tıbbın ışığında plastik cerrahi, yüz gençleştirmede pek çok girişimi dağarcığında barındırarak uzun yıllar gençlik vaat ediyor.

Yüz gerdirme
Plastik cerrahi; teknoloji, bilgi, sanat ve el becerisinin aynı kapta harmanlanıp tek ürün haline geldiği bir dal. İlk akla gelen uygulama da yüz germe. Aslında yüz germe ameliyatları sadece germe için yapılmıyor. Daha çok derin dokuları eski yerlerine iade etme prensibine dayanıyor. Yüz germe işlemlerine sıklıkla göz kapağı ameliyatları ve yağ enjeksiyonları ekleniyor.
Güncel plastik cerrahi yaklaşımında amaç bir ameliyatı gerçekleştirmek değil, hastayı bir bütün olarak analiz ederek nelere ihtiyaç duyduğunu tespit etmek. Yüz germe ameliyatının başarı oranını projeye eklenen küçük girişimler artıyor.

Bu başka meme
Yaşlanan yüzde kadın erkek farkı olmaksızın zaman içerisinde kulak memelerinde büyüme ve sarkma meydana gelir. Kadınlarda ağır küpe kullanımı bu sürece olumsuz katkıda bulunur ve hatta bazen kulak deliklerinde yırtılmalara yol açar. Sarkmış ve büyümüş kulak memesinin basit bir cerrahi girişimle küçültülmesi yüz gençleştirmede anlamında hemen dikkat çeker. Kulak memesi küçültülmesi yüz germe ameliyatı sırasında yapılabilecegi gibi tek başına lokal anestezi altında da uygulanabilir. Kulak kenarından yapılan bir kesiyle gerçekleştirilen bu operasyonun amacı, kulak memelerine gençliğini geri vermektir.

Küçük dokunuşlar
Üst dudak bölgesinin yağla doldurulması, çene ucuna küçük bir protezin yerleştirilmesi veya burnun kaldırılması başarıyla gerçekleştirilmiş bir yüz germe ameliyatının memnuniyet veren sonuçlarıdır. Bu tip planlanmış kombine bir yüz gençleştirme yaklaşımı yeterli bir iyileşme periyodu sonrası oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

Boyun germe ve askı işlemleri
Sarkık bir boyunun varlığı, yüzün kalanı ne kadar iyi olursa olsun kişinin olduğundan daha yaşlı algılanmasına neden olur. Boyunda birbirine geçer tarzda kullanılan askı dikişleri başarılı sonuçlar veriyor. Gerektiğinde boyun kaslarının onarımı ve fazla derinin alınmasına olanak sağlayan boyun germe ameliyatları da yapılabilir.”

AYNI ANDA
* Yüzün orta kısmında ve yanaklarda meydana gelen sarkmalar
* Burun ve ağız kenarındaki derin çukurlar
* Çene seviyesinde ve çene altında oluşan fazla deri ve sarkıklıklar
* Gerdan oluşumu ve boyunda oluşan gevşeklikler giderilebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim