• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Büyük göğüs seviyoruz!

Büyük göğüs seviyoruz!
Günümüz kadını estetik ölçülere sahip, güzel göğüslerin peşinde. Yıllarda artan taleple birlikte yeni gelişmeler her kadının isteği doğrultusunda,..

Yıllarda artan taleple birlikte yeni gelişmeler her kadının isteği doğrultusunda kişiye özel seçenekler sunulmasını sağlıyor

Türk kadınının en çok meme büyütme ameliyatı yaptırdığını belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar; memede iz kalmadan, dokuya zarar vermeden yerleştirilen protezin ve hızlı iyileşmenin meme büyütme operasyonlarına talebi artırdığına işaret ediyor. Meme küçültmeninse kanser gelişme oranını düşürdüğüne dikkat çeken Avşar, bu alandaki son gelişmeleri ve merak edilenleri anlattı.

* Türk kadını hangi ameliyatlara rağbet ediyor?
Türk kadınları en çok meme büyütme ameliyatı için başvuruyor. Bunun en büyük nedeni büyük memenin sırt ağrısı yapması. Büyük meme vücudun ağırlık merkezinde yaptığı değişiklikle omurgada öne doğru eğilmeye, sırtta hafif de olsa kamburlaşmaya, omuzlarda içe ve öne doğru dönmeye, boyunda bazı sorunlara yol açıyor. Zaman içinde sutyen askı izlerinde çökmeler oluşması, istense de vücudu dik pozisyonda tutamama, sırt ve boyun ağrısı, ameliyata en sık başvuru nedenleri arasında.

* Meme büyütme kadına ne sağlar?
İstenilen ölçüye gelmek, fiziki olarak kendini eksik hisseden kadında özgüveni artırıyor. Bu operasyon sonrası kilo sorunları ortadan kalkıyor. Aynı zamanda meme seksüel bir organdır. Memesinin yeterli büyüklükte olmaması bazı kadınlarda cinsel kimlikte bir eksiklik gibi algılanabiliyor.

* Kimlere meme büyütme ameliyatı yapılmaz?
Meme büyüklüğü yetersiz hatta neredeyse yok denecek kadar az olan genç kızlar; doğum sonrası ya da fazla kilolarını verip memelerinin küçüldüğünü görenlere operasyon yapılıyor. En az 18, mümkünse 20’li yaşları beklemek gerekiyor.

* Meme büyütmede en popüler yöntem hangisi?
Meme protezleri en çok tercih ettiğimiz yöntem. Memeye koltuk altından, başından ve göbekten açtığımız kesilerden biri aracılığıyla giriyoruz. Protezi, meme kasının arkasına yerleştiriyoruz. Böylece süt kanallarından uzak oluyor. Ve emzirme bakımından kafalardaki endişeler yok oluyor.

* Protezin konduğu yer neden önemli?

Protezler koltuk altı, meme ucu, meme altı ve göbekten yerleştirilebiliyor. Hangisinin yapılacağına muayene sonucunda karar veriliyor. Örneğin; memesi sadece küçük, sarkması olmayan hiç emzirmemiş genç kadında yüksek oranda meme üzerinde iz bırakmak istenmeyecek; hastanın da onayıyla koltuk altından girilerek protez yerleştiriliyor. Koltuk altının doğal çizgileri içinde ameliyat izi gizlenmiş oluyor. Memesi hem küçük hem de sarkık olan kadında meme ucundan girilerek toparlama ve büyütme işlemi yapılır. Karın deformitesi olanlarda karın germe yerinden protez koyulabiliyor.

* Meme büyütmede yağ enjeksiyonunun yeri nedir?
Yağ enjeksiyonuyla meme büyütme işlemi, uluslararası estetik cerrahi camiası tarafından yeni yeni kabul görüyor. Birkaç seans işlem gerektiğinden, daha bir süre protez uygulamasının yerini tutamayacağını düşünüyorum. Az derecede büyütme talep ediliyorsa iyi bir yöntem.

* Emzirme estetikten olumsuz etkileniyor mu?
Meme büyütmek ya da küçültmek emzirmeyi etkilemez. Meme ameliyatlarını yaparken hem şeklini korumaya hem de süt bezlerini bozmamaya çalışıyoruz. Biz meme başı, süt kanalları ve bezlerini normal yerine taşıyıp, fazla dokuyu kesip alıyoruz. Meme duyarlılığını bozmayacak cerrahi hedefliyoruz.

* Meme estetiği kanser riski oluşturur mu?
Aksine meme dokusu üçte bir oranında düşürüldüyse, memedeki kanser gelişme oranı da bu kadar azalır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6756 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim