• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Bypass sonrası yürüyüş altın değerinde

Bypass sonrası yürüyüş altın değerinde
Bypass sonrası dikkat edilecek hususların başında, düzenli egzersiz yapmak gelir.

Bypass sonrası hastaya verilen ikinci şansın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Özkara, "Kalp krizi geçirmeden önce planlanmış koroner bypass ameliyatı hastaya maksimum faydayı sağlar. Zamanında ve iyi planlanmış bir operasyondan sonra hastalar kalp krizi riskinden uzaklaşmış olarak uzun yıllar rahat bir şekilde yaşantılarını sürdürebilmektedir. Bypass sonrası dikkat edilecek hususların başında, düzenli egzersiz yapmak gelir. Özellikle düzenli olarak her gün yapılan yürüyüş, bypass sonrası yürüyüş altın değerinde." dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Özkara, bypass ameliyatı sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Hastalık riskini azaltmak ve kaliteyi arttırmak amacıyla yapılan Koroner bypass ameliyatı sonrası, çok daha sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu kaydeden Ahmet Özkara, "Damar sertliği olan hastalarda değişik derecelerde ve çeşitli seviyelerde koroner damarlarda darlık meydana gelmektedir. Bu darlıklar neticesinde kalbin kan ihtiyacı yeterli seviyede sağlanamamakta ve kalp krizine kadar giden tablo oluşabilmektedir. Koroner bypass ameliyatı, kalp kasının yeterli kan taşınamayan bölgesine yeni damarlar bağlanarak kan akımının yeniden sağlanması olarak tanımlanabilir." ifadelerini kullandı.

Bypass ameliyatlarında kullanılan damarların özellikleri, ameliyatın koruyuculuk süresinin belirleyen en önemli faktör olduğunu aktaran Özkara, "Bacaktan alınan damarlar daha erken bozulabilirken, göğüs bölgesinde bulunan meme atardamarları kullanımı ile çok uzun süre bypassların açık kaldığı bilinmektedir. Meme atardamarlarının iki taraflı kullanımı ve birden fazla damara bypass yapılması uygun hastalar için çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Bunun yanı sıra koldan alınan atardamarlar da başarıyla kullanılabilmektedir." şeklinde konuştu.

Bypass sonrası dikkat edilecek hususların başında, düzenli egzersiz yapmanın geldiğini belirten Özkara, şöyle devam etti: " Özellikle yürüyüşü en uygun egzersiz olarak önermekteyiz. Hastalar doktor kontrollerini aksatmamalı ve düzenli aralıklarla kan tahlillerini yaptırmalıdırlar. Bunun yanı sıra beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekmektedir. Özelikle yağlı besinlerden, kolesterol içeriği fazla yiyeceklerden ve hamur işlerinden uzak durmak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim