• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Çalık Holding ve GE'den ortaklık anlaşması

Çalık Holding ve GE'den ortaklık anlaşması
Çalık Holding ile GE, Türkiye ve bölge ülkelerinde dijital dönüşümün desteklenmesi amacıyla holding bünyesinde Çalık Dijital'in kurulması için bir ortaklık anlaşması yaptı.

Çalık Holding ile GE, holding bünyesinde dijital odaklı bir uygulama olan Çalık Dijital'i kurmak için ortaklık anlaşması imzaladı.

Çalık Holding açıklamasına göre, Türkiye ve bölge ülkelerinde dijital dönüşümün desteklenmesi amacıyla holding bünyesinde Çalık Dijital'in kurulması için GE ile ortaklık anlaşması yapıldı.

Ortaklık anlaşması kapsamında GE'nin dijital enerji iş kolu GE Dijital, Çalık Holding bünyesinde dijital dönüşüm yol haritasının oluşturulmasını ve kurum içi dijital kabiliyetlerin etkinleştirilmesini desteklemek üzere teknoloji ve bilgi birikimi sağlayacak.

Ortaklar ayrıca, pazara açılma girişimleriyle inşaat, enerji, madencilik ve sağlık gibi ekonomide sürdürülebilir büyüme açısından kritik önem taşıyan endüstrilerin dijitalleşmesi için GE Dijital'in Endüstriyel Nesnelerin İnterneti çözümlerini birlikte sunacak.

Çalık Dijital, 3 alana odaklanacak. Öncelikle Çalık iştiraklerindeki dijital dönüşüm faaliyetlerinin ivmelenmesini sağlayacak olan Çalık Dijital, holding müşterilerine de önemli endüstrilerde nesnelerin interneti, veri bilimi ve bulut servisleri tabanlı çözümler sunacak.

Çalık Dijital ayrıca, dijital uygulama ve çözüm portföyünü dünya endüstrisine GE Predix platformu üzerinden açarak katma değerli servislerle dijitalleşmenin yaygınlaşmasını hedefleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "GE yıllardır kilit iş ortaklarımızdan biri olmuştur. Şimdi bu ortaklığı GE'nin dijital dönüşüm deneyimi ve kabiliyetleriyle genişleterek faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki önemli sektörlere taşıyarak yüksek katma değerli endüstriyel internet çözümleri sunacağız. Bu girişim, sanayinin dijital geleceğine doğru büyük bir adım ve önemli bir iş birliğidir." ifadelerini kullandı.

GE Dijital Dünya Başkan Yardımcısı Jay Barrows da Çalık Holding'in, Türkiye ve bölge ekonomisinin kalkınmasında önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dijital endüstriyel alanda öncü olan GE, dijital uzmanlığını endüstrideki bir başka dev şirkete sunmak için önemli bir iş birliğinde bulunuyor. Biz de devrimsel nitelikte bir yolculuğa imza atan şirket olarak, bölgedeki müşterilerimizi dijital çağda ileriye taşıyacak böylesine önemli bir girişim konusunda Çalık Holding gibi bir iş ortağıyla uzun süre birlikte çalışacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2709 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim