• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Çalışan kadınların yüzde 80'i ailesine vakit ayıramıyor

Çalışan kadınların yüzde 80'i ailesine vakit ayıramıyor
Türk Sağlık-Sen tarafından kamuda görev yapan kadın çalışanların sorunları ile ilgili bir anket çalışması yapıldı.

1162 kadın kamu çalışanının katıldığı anketin sonuçlarına göre kadınların yüzde 88'i işyerlerinde kendilerine pozitif ayrımcılık yapıldığını düşünmüyor. Çalışma hayatlarına yönelik en büyük endişeleri ise iş güvencelerini kaybetmek. Kadınların yüzde 80'i ailesine vakit ayıramamaktan şikayetçi.

Kamuda Pozitif Ayrımcılık Yok
Türk Sağlık-Sen'in gerçekleştirdiği ankette, kadınlara yöneltilen "İşyerinde Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Yapılıyor mu ?"sorusuna kadınların sadece yüzde 12.4'ü evet cevabını verdi. Kadınların yüzde 50.7'si herkese eşit davranıldığını düşünülüyor. Kadınların negatif ayrımcılığa uğradığını ve mağdur edildiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 36.9

Kadın Çalışanlar Ailelerine Vakit Ayıramıyor
Türk Sağlık-Sen'in anketinde çalışan kadınların ailelerine yeteri kadar vakit ayıramadıklarından şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

Sonuçlara göre ailesine az vakit ayırdığını düşünen kadınların oranı yüzde 71,9. Hiç vakit ayıramadığını düşünenleri oranı ise yüzde 8. Yani kadınların yüzde 80'i ailelerine vakit ayıramamaktan şikayetçi. Kadınların yüzde 20.1 ise yeteri kadar vakit ayırdığını düşünüyor.

İş Güvencesinin Ortadan Kalkması En Büyük Endişe
Ankette kadın çalışanlara çalışma hayatlarındaki en önemli endişede soruldu. Kamuda görevli kadın çalışanların yüzde 51'i bu soruya iş güvencesinin ortadan kalkması cevabını verdi. Kadınların yüzde 20,4'ü bulaşıcı hastalıklardan, yüzde 19,2'si amir baskısından ve yüzde 9,4'ü şiddeti en önemli endişe olarak görüyor.

Kadınlar Amirlerin Ayrım Yapmasından Şikayetçi
Ankette kadınlar tarafından kurum amirlerinin çalışanlara davranışları da değerlendirildi. Sonuçlara göre kadınların yüzde 35.5'i amirlerinin ayrım yaptığını düşünüyor. Yüzde 21.1'psikolojik baskı uyguladıklarını, yüzde 15'i de keyfiyete göre davrandıklarını düşünüyor. Amirleri hoşgörülü olarak niteleyen kadınların oranı ise yüzde 22.9. Adaletli bulanların ise oranı yüzde 5.5

Kahveci: Doğum ve süt izinleri bir an önce uzatılmalı
Araştırma sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " Kadın çalışanların yüzde 80'ninin ailelerine vakit ayıramadığını ifade etmesi bu konuda acil düzenleme yapılması ihtiyacını net bir biçimde ortaya koyuyor. Bebeklerin iki yaşına kadar emzirilmesi sıklıkla belirtiliyor ama doğum izni ve süt izinlerinin azlığı ortada. Bu sürelerin uzatılmasını kadın çalışanlar dört gözle bekliyorlar. Bir an önce bu gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Devlet anayasal görevi olan ailelerin korunması adına kadın çalışanların haklarında iyileştirmeler gerçekleştirilmelidir." dedi.

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim