• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu görevi Ahmet Erdem’den devraldı.

Bakanlık makamında gerçekleşen devir teslim törenine Süleyman Soylu ve Ahmet Erdem’in yanı sıra 64. Hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı görevine getirilen Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına atanan Binali Yıldırım ve üst düzey bürokratlar katıldı. Törende konuşan Erdem, 7 Haziran’dan sonra kurulan seçim hükümetinde tarafına Bakanlık görevi verildiğini hatırlattı.

Erdem, 63’üncü hükümetin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, “1 Kasım’da huzur ve güven içinde seçim yapıldı. 64’üncü hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Bakanımız Süleyman Bey’e görev verildi. Ülke yönetiminde başarılı çalışmalara imza atacağı inancıyla huzur içinde Bakanımıza görevi devrediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu ise konuşmasında Türkiye’nin 13 yılda büyük reformların ve dönüşümlerin altına imza attığını söyleyerek, “En önemli değişimlerin yaşandığı alanlardan bir tanesi de sosyal güvenlik sistemimiz. Hem çalışma hayatımız hem de toplumumuzun her bireyinin hayat standardının yükseltilmesine yönelik ortaya konan reformlar ve dönüşüm programları değişimin yaşandığı diğer alanlardan birkaçı. Sorumluluğumuz ağırdır. Bu görevler onurla gelinen ve onurla gidilmesi gereken görevlerdir. Allah hepimize onurla gitmeyi nasip etsin” dedi.

Yüzde 49 buçuğun neyi ifade ettiğini, Ak Parti’ye oy veren ve vermeyen her bireyin kendilerine hangi sorumluluğu yüklediğini iyi bildiklerinin altını çizen Soylu, gece gündüz çalışarak kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini kaydetti.

Bakan Soylu, tüm sosyal paydaşlarla çok iyi bir süreç yaşayacaklarını ifade ederek, “Allah milletimize bu şerefli görevlerle hizmet etmeyi nasip etsin. Bu hizmeti inşallah layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bize güvenenlere çalışmalarımızla mahcup olmayacağız. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Milletin huzurunu ve refahını artırmaya çalışacaklarını dile getiren Soylu, Türkiye’yi 2023’e, 2053 ve 2071’e Türk Milleti ile birlikte taşıyacaklarını bildirdi.

Daha önceki hükümetlerde ÇSGB olarak görev alan ve 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen Faruk Çelik de, devir teslim töreninin yapıldığı salonun daha önce birçok reformların ve diyalogların sosyal taraflarla gerçekleştirildiği salon olduğuna dikkat çekerek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı doğumdan ölüme ve ölümden sonrasını da ilgilendiren bir bakanlık. İnanıyorum ki Süleyman Bey’in ülke genelindeki deneyimleri, gerekse yaşamında elde ettiği deneyimlerle çalışma hayatına çok önemli katkılar sunacak. Bu ağır görevi sosyal taraflarla diyalog içinde başarıyla sürdüreceğine inandığım Süleyman Bey’in bu görevi almasından duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Yanında olacağımızı bu vesileyle ifade ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a plaket takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3883 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim