• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Çankaya'da poliklinik çilesi

Çankaya'da poliklinik çilesi
Bu ay başında yürülüğe yeni SGK yasası bayram tatilinin sona ermesiyle Çankayalı için tam anlamıyla çileye dönüştü. Çankaya Belediyesi’ne ait polikliniklere ve sağlık ocaklarına muayene olan hastalar bu kurumların verdiği reçetelerle eczanelerden ilaç ala

Bu ay başında yürülüğe yeni SGK yasası bayram tatilinin sona ermesiyle Çankayalı için tam anlamıyla çileye dönüştü. Çankaya Belediyesi’ne ait polikliniklere ve sağlık ocaklarına muayene olan hastalar bu kurumların verdiği reçetelerle eczanelerden ilaç alamayınca isyan bayraklarını çektiler.

Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu yasası Çankayalıyı fena vurdu. Muayene olmak için Çankaya Belediyesi’nin polikliniklerine giden vatandaşlar ilaç almak için eczaneye gittiklerinde büyük bir şokla karşılaşıyorlar. Eczaneler vatandaşlara yeni yasayla belediye polikliniklerinin reçeteleriyle ilaç alınamayacağı bilgisini veriyorlar.

Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle yaşanan aksaklıklarda kurumların ve vatandaşların tepkisini çeken bir diğer konu polikliniklerden yararlanan binlerce vatandaş, bu hizmetleri veren belediyelere ve muhatap işletmeler olan eczanelere hiç bir yazı ya da duyuru yapılmamış olması.

Çankaya Belediyesi’ne ait 28 poliklinik olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Vatandaşlar evinin yanındaki polikliniğe muayene oluyor, ilaç yazdırıyor. Ama ilacını alamıyor. Böyle uygulama mı olur" dedi. Eryılmaz yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı:

"Yeni SGK büyük sıkıntılarla birlikte yürürlüğe girdi. Bayram boyunca muayenesini belediyenin polikliniğinde olan hasta reçetesiyle ilacını alıyordu. Ancak bayram tatilinin ardından belediye polikliniklerinin yazdığı reçeteyle ilaç alamıyor.

Olan vatandaşa oluyor

Çankaya’ya 85 yılda Sağlık Bakanlığı 24 sağlık ocağı ve poliklinik yapmış, bunun da sekizini biz tamamlayıp devrettik. Buna karşın belediye olarak 28 sağlık ocağı ve poliklinikle vatandaşa hizmet etmeye çalışıyorduk yeni SGK sağ olsun bunu engelledi. İnsanlar yürüyüş mesafesinden sağlık hizmeti alırken, bu hizmet baltalanıyor. Belediyenin sağlık ocakları ve polikliniklerinden 250 bin vatandaş yararlanırken, hepsi yeni uygulamayla mağdur oldu. Çankaya Belediyesi Sağlık İşler Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız SGK yetkililerini arıyorlar, telefona çıkan yok. Sır gibi bir yer, kimse yerinde yok. Olan vatandaşa oluyor. Bademlidere’deki yaşlı hasta evinin yanındaki sağlık ocağına gidiyor, ilacını alamıyor, Türközü’ne git deniyor ama cebinde dolmuşa gidecek parası yok. Böyle dramlar yaşanıyor. Bir an önce yeni düzenleme yapılmalı."

Karşı karşıya kalıyoruz

Vatandaşların ilaç alamadıkları için eczacıları suçladığını söyleyen, "Biz de mağduruz" diyen
Ankara Eczacılar Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu, "Yasa 1 Ekim’de yürürlüğe girmesine rağmen bayram süresince belediye sağlık ocakları ve poliklinikler SGK düzenlemeyi yapmadığı için reçete yazdı ve eczaneden ilacını aldı. Ancak bayram sonrası vatandaş belediye polikliniklerinin yazdığı reçeteyle ilacını alamadı. Vatandaş şimdi bu eczacının suçluymuş gibi eczacıları suçluyor. Biz de arada kalıyoruz. Bu tamamen SGK’nın bir tasarrufu ve eczacıların inisiyatifinde olan bir uygulama değil" açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim