• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Canlı yayın organ nakli

Canlı yayın organ nakli
Malatya'da toplanan Organ Nakli Sempozyumu'nda Turgut Özal Tıp Merkezi'nde dün sabah saat 07.00'de başlayan karaciğer nakli ameliyatı kurulan ekranda canlı olarak izletildi.

Türk ve Alman akademisyenler, milletvekili ve işadamları; İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da yapılan Organ Nakli Sempozyumu'nda Türkiye'nin organ nakillerindeki durumunu masaya yatırdı. İki gün sürecek sempozyumun ilk gününde, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde dün sabah saat 07.00'de başlayan karaciğer nakli ameliyatı kurulan ekranda, zaman zaman canlı olarak izletildi. Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türk Alman Sağlık Vakfı, Karaciğer Nakli Derneği ile Turgut Özal Tıp Merkezi'nce ortaklaşa düzenlenen Organ Nakli Sempozyumu'na, Alman ve Türk akademisyenlerin yanı sıra Almanya Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg-Uwe Hahn, AK Partili vekiller Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, gazeteciler Yavuz Donat ve Vahap Munyar ile sanatçı Kenan Işık da katıldı. Sempozyumda, organ nakli, medyadan beyazperdeye, ekonomiden sosyal alana kadar pek çok açıdan ele alındı. 2 gün sürecek sempozyumun ilk gününde karaciğer, akciğer, kalp ve böbrek nakillerinin yanı sıra kök hücre konusu da tartışıldı. Sempozyumda, organ nakli konusunda iş dünyasındaki sosyal sorunlar, organ naklinin ekonomik boyutu ve organ naklinde çocuklara yönelik acil durumlar masaya yatırıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, 40 yıl önce başlayan organ nakliyle ilgili bilgi verdi. Organa bağlı ölümlerin azaltılmasına yönelik çalışmaların önemine işaret eden Bilgin, Türkiye'de canlıdan canlıya nakillerin Almanya'ya oranla çok daha fazla olduğunu belirtti. Bilgin, bunun çok fedakarca ve takdire şayan bir durum olduğunu vurguladı.

SAĞLIK ŞEHRİ
Ahmet Çalık ise, sempozyumun Malatya'ya prestij kazandıracağının altını çizdi. Çalık, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1980'li yıllarda Malatya vizyonunu "sağlık turizmi, sağlık şehri" olarak belirlediğini hatırlatarak, bugün Malatya'nın bu vizyona doğru ilerlemesini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından İnönü Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu kısa bir konser verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim