• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Çekirge Çocuk Hastanesi artık yok

Çekirge Çocuk Hastanesi artık yok
Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile birleştirilen Çekirge Çocuk Hastanesi'nin adı bundan böyle tıp literatüründe yaşamaya devam edecek. 2007 ve 2008 yılları arasında uluslararası referans gösterilen önemli tıp dergilerinde 5 yayına imza atan Çekirge Çocuk

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile birleştirilen Çekirge Çocuk Hastanesi'nin adı bundan böyle tıp literatüründe yaşamaya devam edecek. 2007 ve 2008 yılları arasında uluslararası referans gösterilen önemli tıp dergilerinde 5 yayına imza atan Çekirge Çocuk Hastanesi hekimleri bir gururu yaşadıklarını ifade etti.


Eski Başhekim Uzm. Dr. İlhan Dindar, hastanelerinin Bursa halkından başka bilim dünyasına da yaptıkları katkının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dindar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastanemiz eğitim hastanelerini aratmayacak bilimsel ve hizmet kapasitesine ulaşmıştır. Bu çıtanın daha da yükseltilmesi için fiziksel yetersizlikleri söz konusu iki hastane birleşme projesi tamamlanmış ve bugün itibarıyla hayata geçirilmiştir. Hastanemizi ulaştırdığımız noktadan bilimsel ve hizmet kalitesi bakımından daha üst seviyelere taşımak yeni idarenin tek amacı olmalıdır. Bursa ve Güney Marmara illerindeki çocuklarımıza birleşme hayırlı ve uğurlu olsun."

Bilimsel makalelerin yazarlarından Uzm.Dr.Selçuk Yüksel ise, kendisinin ve arkadaşlarının her bir hekimi çekirdek birer bilim insanı olarak gördüklerini, bu doğrultuda çalışarak yazdıkları bilimsel makalelerin uluslararası tıp literatürüne geçmesinin de kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Yüksel, Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi'nin adının da daima kalıcı olacağını söyledi. Çalışmalardan birisinin Çekirge Devlet Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi ile birlikte olduğunu da aktaran Yüksel, "Bilimsel makalelerimizin üçü 2007'de, ikisi ise 2008 de olmak üzere uluslar arası alanda referans kabul edilen European Journal of Paediatric Neurology (1), Pediatric Nephrology (2), Nephrology Dialysis Transplantation Plus (1) ve European Journal of Pediatrics (1) dergilerinde yayınlandı. Bu dönemde genelde olgu sunumları şeklinde yaptığımız bilimsel yayınlarımızı daha geniş kapsamlı hale getirme arzusu içindeyiz. Çalışma arkadaşlarımla ülkemiz ve Bursa'mız adına yakışır bilimsel makalelerimiz devam edecek." diye konuştu.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birleştirilen Çekirge Çocuk Hastanesi, poliklinik ve yataklı servis hizmetlerini yılbaşına kadar vermeye devam edeceği belirtildi.

İdari olarak birleşen hastanelerin başhekimliğine Uz.Dr. İsmail Özcan, Hastane Müdürlüğü'ne ise Cihat Yenigün getirildi.


Bu haber toplam 2973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim