• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Çelik: İlaç anlaşmazlığı çözülmezse yasal düzenleme yaparız

Çelik: İlaç anlaşmazlığı çözülmezse yasal düzenleme yaparız
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süreden beri bakanlık ile eczacılar arasında kamu ilaç alım protokolü konusunda yaşanan sıkıntıları değerlendirirken "Ocak 16'ya kadar bu konu aramızda çözülür çözülür. Protokola dönüşür dönüşür. Dö

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süreden beri bakanlık ile eczacılar arasında kamu ilaç alım protokolü konusunda yaşanan sıkıntıları değerlendirirken "Ocak 16'ya kadar bu konu aramızda çözülür çözülür. Protokola dönüşür dönüşür. Dönüşmezse, yasal düzenlemeyse yasal düzenlemeyi de yapacağız" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan "Kriz İşsizlerine Mesleki Eğitim Programı" protokolünün imza törenine katılan Çelik, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Türkiye Eczacılar Birliğine sorunu konuşmayı teklif ettiklerini, 4-5 maddeden söz edildiğini belirten Çelik, bunun kendileri açısından üzerinde çok rahat konuşup anlaşacakları bir konu olduğunu söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

"Buyurun konuşalım. (Hayır). Hayırın altında ne yattığını ben soruyorum. 29 Mart seçimleri yatıyorsa böyle bir ideolojik, politik duruş varsa, bunu da açıklasınlar. Değilse masaya gelip otururlar anlaşırız. Biz hangi konuda anlaşmadık ki. Sosyal güvenlik gibi devasa bir reformu günlerce, aylarca tartıştık uzlaştık. İstihdam paketi, sendikalar mevzuatı gibi yasaları günlerce, saatlerce oturup konuştuk. Aramızda da hiç olumsuz bir şey geçmedi.

Şimdi diyoruz ki buyurun anlaşalım. 5 maddeden bahsediyorlar. 5'i ile ilgili de bizim elimizde argümanlar var. Konuşabiliriz. Şimdi (ben anlaşmıyorum. Siz de kamu olarak başka alternatif bulup vatandaşın ilaç almasına yeltenemezsiniz. Hiç öyle bir yola da giremezsiniz). Vatandaş ilaçsız kalsın. O zaman hastaneleri de kapatalım. Bu işler bu kadar basit değil."

Eczacılarla bir sorunları olmadığını da belirten Bakan Çelik, "Ama bakın bunları açıklayacağız. Elimizde eczacılara adeta tehdit diyebileceğimiz düzeyde e-mailler var. Mesajlar var. Telefonlara mesajlar var. Böyle bir anlayış olabilir mi" dedi.

Türkiye Eczacılar Birliğinin randevu taleplerine yanıt alamadığına ilişkin soruların artması üzerine Bakan Çelik, "Kurumumuzun Başkanı, yöneticileri, genel müdürleri, bütün milletimizin emrindedir. Talep eden herkese randevu vermek durumundadırlar. Böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir. Altyapı çalışmalarını yaparlar. Biz bakanlık olarak otururuz nihai değerlendirmeyi yaparız, protokole imza atarız" diye konuştu.

Haber.turk.net

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim