• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Çelik: "Sosyal Güvenlik Reformu Haftaya Plan Bütçe Komisyonu'na Gelecek"

Çelik: "Sosyal Güvenlik Reformu Haftaya Plan Bütçe Komisyonu'na Gelecek"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformunun gelecek hafta plan bütçe komisyonuna geleceğini söyledi. Hiçbir kesimin "günü birlik kaybı"nın söz konusu olmadığını, süreç içerisinde sistemin iyileştirileceğini söyleyen Çelik, "B

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformunun gelecek hafta plan bütçe komisyonuna geleceğini söyledi. Hiçbir kesimin "günü birlik kaybı"nın söz konusu olmadığını, süreç içerisinde sistemin iyileştirileceğini söyleyen Çelik, "Böyle seyrederse sorun görülmüyor. Fakat dünyada ekonomik kriz olur ve hedeflediğimiz gibi gelişme olmazsa sosyal devlet ona göre tedbirlerini alır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlerinin atanması programına katıldı. İl müdürlerinin sahada olmasını isteyen Çelik, İl müdürlerinin sevimli, hoşgörülü, yer veren tahsilatını da yapan tahsildar olmak zorunda olduğunu söyledi. Sosyal Sigortaların ve Bağ-Kur'luların devlete olan borçlarına değinen Çelik, Sosyal Sigortalarının prim alacağının 11 milyar YTL, Bağ-Kur'luların da 30 milyar YTL olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Bu dosyaların ne kadarı gerçekçi ne kadarı tahsil edilebilir ne kadarı müracaatta bulunmuş ama prim ödemesi yapmamış ona bakılmalıdır. Bu dosyaların gerçek olanları ile tasfiye edilmesi gerekenleri bir an önce ayıklanmalıdır" diye konuştu.

Sigortalarda aktif olmayan işveren dosya sayısı 2 milyon olduğuna dikkat çeken Çelik, bu iki milyon dosyanın da tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, gerçek alacakların belirlenerek tahsilin seri olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

-"İDEOLOJİK BAKIŞ AÇISI GERİYE ATILMALI"

Öte yandan İl müdürlerine tavsiyelerde bulunan Çelik, "Artık Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK üçlüsünden çıkıp tek çatı altında tek müdürlüğe dönüşüyoruz" dedi. Atanan il müdürlerinden etkin verimli, şeffaf ve vatandaş odaklı kurum anlayışı yerleştirilmelerini isteyen Çelik, kurumda vatandaşa tepeden bakan, vatandaşı dikkate almayan ve koltuk müdürlüğü anlayışının hakim kılınmaması gerektiğini söyledi.

"Kim ne yapıyor, ne ediyor, kim başarılı kim başarısız bunlar mutlaka tespit edilmelidir" diyen Çelik, başarısız insanlarla yolda yürümelerinin söz konusu olmadığını kaydetti. Çelik, ideolojik, 'mideoljik' konuların çok konuşulduğunu, bu bakış açılarının geriye atılması gerektiğinin altını çizerek, "Milleti dikkate alan bürokratlar var, hizmet sunduğunu zanneden bürokratlar var. Bu çerçevede yoğun bir şekilde olayları takip etmemiz gerekiyor" dedi.

"DEVLETİN ELİ KADİFE GİBİ OLMALIDIR"

Kurumun vatandaşın çile çektiği yer anlayışından çıkarılması gerektiğini ifade eden Çelik, kurumun çile çekilen yerden çıkarılması çalışmalar yaptıklarını söyledi. Aylık bağlam sürelerinde 4-6 ay gibi sürelerden bahsedildiğini dile getiren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer biz bunu bir ayın altına indiremezsek bu teknolojik çağda bu bizim ayıbımız olur. Devlet saat gibi olmalıdır. Küçümsemeyin belki de bazı sorunların altında yatan gerçek, devletin vatandaşa sıcak elini vatandaşa uzatmada çekimser davranması. Elinin uzatırken cömert davranmamasıdır. Devletin eli kadife gibi olmalı. Bu olursa sosyal hadiselerin önemli derecede azalacağını bilmesi gerekiyor"

"HİÇBİR KESİMİN GÜNÜ BİRLİK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Toplantı girişinde basının Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili sorularını yanıtlayan Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu'nun gelecek hafta plan bütçe komisyonuna geleceğini söyledi. Kamuoyunda 9 bin gün ile diğer konuların yanlış anlaşıldığını vurgulayan Çelik, reformda tarafların yüzde 100 talebinin karşılamadığını bunun da mümkün olmadığını kaydetti. Türkiye'nin sosyal güvenlik gerçekleri ortada olduğunu belirten Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu'nun kademeli iyileştirilmesine anlayışla yaklaşılması gerektiğini ifade etti. Çelik, "Hiçbir kesimin günü birlik kaybı söz konusu değil. Süreç içerisinde sistem iyileştirilecek. Böyle seyrederse sorun görülmüyor. Fakat dünyada ekonomik kriz olur ve hedeflediğimiz gibi gelişme olmazsa sosyal devlet ona göre tedbirlerini alır" dedi.

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim