• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Cep telefonu, kulağa zararlı

Cep telefonu, kulağa zararlı
Özel İmperial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Uğur Embiye Özgür, cep telefonlarının geçici işitme bozuklukları, kulak çınlaması, yorgunluk, baş ağrısı ve sersemlik hissine yol açtığını belirtti.

Son dönemlerde cep telefonu kullanımının artmasıyla birlikte polikliniklere başvuran kişi sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Dr. Özgür, son yapılan bilimsel araştırmaların bu tespiti desteklediğini söyledi. Dr. Özgür, yapılan araştırma sonuçlarına göre uzun süreli cep telefonu kullanımı ve uzun süreli kulaklıkla telefon kullanılan durumlarda sinirsel tipte işitme kayıplarının ileri yaşlardan daha erken yaşlara doğru artış gösterdiği ifade ederek şöyle konuştu:


`Maalesef insanlarımızın hafif de olsa işitme kayıplarını, kulak çınlamasını önemsemeyip bir süre sonra geçer diyerek hastaneye başvurmuyor. Bu tip sorunlar yaşayan kişilerin mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurması gerekir. İşitme kaybı başka hastalıklarında habercisi olabilir. Bu nedenle hastaların hafif de olsa işitme kayıplarını önemseyip doktora başvurması gerekir.`


Dr. Özgür, insanların cep telefonlarının kullanımında daha ölçülü ve dikkatli olması gerektiğini belirterek cep telefonunun, bebekler ve çocukların yakınında kullanılmaması uyarısında bulundu. Çok küçük yaşlardaki çocukların cep telefonu kullanmasının büyük zararlara neden olduğunu anlatan Dr. Özgür, `Çocukların kafatasları daha ince olduğundan dolayı onların, o elektromanyetik dalgalara maruz kalma oranı çok daha fazla. Zaten bulundukları ortam itibariyle tehlike altındayken bir de küçük yaşlarda telefon kullanmaya başladıklarında zarar daha da büyüyor` dedi.


Cep telefonundan doğacak zararın en aza indirilmesinin mümkün olduğunu belirten Dr. Özgür, sözlerine şöyle devam etti: `Cep telefonunu mümkün olduğunca az kullanmak, telefon kullanımında daha çok kablolu telefonları tercih etmek, cep telefonunu kulaklık ile kullanmak, kablolu kulaklık imkanı yoksa cep telefonunun mikrofonunu kullanmak ve baz istasyonlarının yaydığı radyasyonu göz ardı etmeden yaşam alanlarına çok yakın yerlere kurulmasına izin vermemek.`

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim