• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Cerrahi anatominin marka isimleri Türkiye'de buluşacak

Cerrahi anatominin marka isimleri Türkiye'de buluşacak
Eylül ayında Ankara’da gerçekleşecek Kongre, Afrika’dan Kafkasya’ya, Körfez ülkelerinden Doğu Avrupa ülkelerine kadar farklı coğrafyalardan birbirinden önemli bilim insanlarına ev sahipliği yapacak"

Hacettepe Üniversitesi İleri Düzey Sağlık Teknolojileri Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (STEM), Cerrahi Anatomi ve Teknolojiler Derneği (CATD) ve Uluslararası Genç Ürologlar Derneği (IYUA) tarafından düzenlenen “Uluslararası ÜroAnatomi, Üroteknoloji & Ürosimülasyon Kongresi”nin bu yıl 11-13 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenleneceği bildirildi.

STEM Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Huri, Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında en çok tercih edilen ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, düzenleyecekleri kongrenin sağlık ve teknolojinin kullanımı adına önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyledi.

Teknolojinin her geçen gün ilerlediğini ve bu değişimin sadece sektörün belirli kesimlerine değil, akademik çalışmalar yapan kişilere ve sağlık profesyonellerine de etki etmesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Huri, şöyle devam etti:

“Bu kongrede cerrahi anatomi ve onun bir alt dalı olan üroanatomi gibi konularımız olacak. Ayrıca ürolojik teknolojiler, simülasyon teknolojileri ve simülasyon eğitim odaklı simülasyon teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması da var. Aynı zamanda yine Patoloji, ÜroPatoloji ve ÜroRadyoloji eğitimleri var. Bu saydıklarımızın hepsi teknolojiyle sentezlendiği anda ‘hibrit’ dediğimiz bir eğitim oluşuyor. Bu kongre vesilesiyle, katılımcılarımızla tıp eğitimi alanındaki teknoloji ihtiyaçlarını, eğitim yöntemlerine simülatörlerin nasıl entegre edilebileceğini, bunun ne tür katkılar sağlayacağını ve lisans öncesi ve sonrası tıp eğitiminde farklı sektörel yaklaşımları paylaşmayı amaçlıyoruz.”

Tıp fakültesi öğrencileri de katılabilecek

Doç. Dr. Emre Huri, kongrenin 11-13 Eylül tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini açıklayarak, “Kongrede Afrika, Kafkas, Asya, Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerinden çok önemli bilim insanlarına ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyon sadece bir üroloji kongresi değil. Aynı zamanda ürolojik teknoloji kongresi. Akademisyenlerin yanı sıra tıp fakültesi öğrencilerini de ağırlayacağız. Teorik eğitimlere boğulmamış, aynı zamanda cerrahi eğitimleri pratik yaklaşımlarla ve hibrit eğitimlerle pekiştirmeyi hedefleyen bir tıp camiası oluşmasının ilk adımlarını Ankara’da atmayı istiyoruz. Bu kapsamda kongreyi, gelecekte cerrahi anatomi biliminin ülkemizde daha fazla yer edinebilmesi adına kilometre taşı olarak görüyoruz” dedi.

Belirli bir standardı yakalamak istiyoruz

CATD Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkan Tatar ise temel bilimlerle öncül cerrahi bilimleri ve teknolojiyi bir araya getirmeyi ve patoloji, radyoloji gibi diğer bilim dallarını da bu yapıya entegre etmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu tür yeni eğitim sistemlerinde belirli bir standardı yakalamanın çok önemli olduğuna işaret eden Doç. Dr. Tatar, ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongrenin bu yeni yapının en büyük adımlarından biri olabileceğine işaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim