• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Cerrahların gelişimi için iş birliği

Cerrahların gelişimi için iş birliği
Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Alper: "Türkiye'de ve dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile iş birliğine giden Medtronic İnavosyon Merkezi ile cerrahların gelişimiyle ilgili çalışmalar hakkında anlaşma imzaladık."

Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Aydın Alper, Türkiye'de ve dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile iş birliğine giden Medtronic İnavosyon Merkezi ile cerrahların gelişimiyle ilgili çalışmalar konusunda anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Alper, yazılı açıklamasında, Medtronic İnavosyon Merkezi'nin başta Türkiye olmak üzere Rusya, Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu ülkelerinin aralarında bulunduğu 35 ülkenin sağlık profesyonelinin yüksek teknoloji ve terapilere ilişkin gelişimini desteklediğini kaydetti.

Eğitimin az olması ve sertifikaya bağlanmamasının "herkesin her şeyi yapacağı" anlamına geldiğini ve bunun da çok tehlikeli olduğunu aktaran Alper, şu bilgileri verdi:

"Dernek olarak Türkiye'de ve dünyada pek çok dernek ve sağlık kurumu ile iş birliğine giden Medtronic İnavosyon Merkezi ile cerrahların gelişimiyle ilgili çalışmalar hakkında anlaşma imzaladık. Anlaşma belli laparoskopik ameliyatlarda doğru endikasyon ile doğru teknik uygulamayla bu işlemlerin uzman cerrahlarca yapılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmanın uygulamalı olarak düzgün bir şekilde, iyi koşullarda yapılması hekimlerin özgüvenini artıracaktır. Bu cerrahların başarılı uygulamaları da laparoskopik ameliyatların halkımızca daha yaygın kabulüne yol açacaktır."

Prof. Dr. Alper, derneğe üye bin 500 cerrah olduğunu ve her kursa 16 kişinin katılacağını belirtti.

Medtronic Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ayhan Öztürk de Ümraniye'deki eğitim merkezinde başta doktor ve hemşire olmak üzere tüm sağlık profesyonellerinin tıbbi prosedürlerde gelişiminin amaçlandığına değindi.

Öztürk, 12 ameliyat masalı ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarı, kateter/simülasyon laboratuvarları, Ar-Ge laboratuvarı, toplantı odaları ile günlük 300 sağlık personeli ile çalışma kapasitesine sahip merkezden Medtronic'in dünyadaki diğer eğitim merkezlerine bağlanabildiğini ve diğer ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarları, kateter/simülasyon laboratuvarlarından canlı vakaların canlı bağlantısının yapılabildiğini anlattı.

Sağlık profesyonellerinin başta kardiyovasküler ve minimal invaziv cerrahi alanında eğitim aldığını belirten Öztürk, "Merkezin ana stratejilerinden biri Türkiye'nin önde gelen hekim dernekleri, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve eğitim misyonu üstlenmiş diğer kurumlarla ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim