• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Cerrahpaşa Hastanesi'nde VIP hasta uygulamasına soru önergesi

Cerrahpaşa Hastanesi'nde VIP hasta uygulamasına soru önergesi
Hurriyet.com.tr Cerrahpaşa Hastanesi'ndeki 60 liraya sıra beklemeden röntgen filmi çektirme haberini geçen günlerde yapmıştı. Bu haber üzerine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuyla ilgili olarak Meclis'e bir soru önergesi verdi.

Özel'in soru önergesi şu ifadeleri içeriyor: 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine tomografi çektirmek için giden bir hastaya yoğunluktan dolayı Ağustos ayına randevu verilmiş, hasta durumunun ağır olduğunu söylediğinde de kendisine 60 TL karşılığında “mesai saatleri dışında” tomografisinin iki gün sonra çekilebileceği bilgisi verilmiştir. Buna göre;

1. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine tomografi çektirmek için giden bir hastaya yoğunluktan dolayı Ağustos ayına randevu verildiği, hastanın durumunun ağır olduğunu söylemesi üzerine kendisine 60 TL karşılığında “mesai saatleri dışında” tomografisinin iki gün sonra çekilebileceği bilgisi verildiği yönündeki iddialar doğru mudur?

2. Doğru ise, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından talep edilen 60 TL’nin mevzuatta yeri var mıdır?

3. Eğer bu uygulama mevzuata uygun değilse, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimine ilişkin herhangi bir soruşturma ya da inceleme başlatılmış mıdır?

SIRAYLA DEĞİL PARAYLA

4. Eğer mevzuatta düzenleniyorsa, söz konusu bu 60 TL bir katılım payı uygulaması mıdır? Eğer katılım payı ise, hangi tür katılım payı kapsamındadır? Eğer bir katılım payı ise tarifesi nedir? 

5. Hastanede erken tomografi çektirmek isteyen hastaların bundan sonraki süreçte ayrıca 60 TL ödemesi yeterli olacak mıdır?

6. Özel hastanelerde uygulanan VIP hasta uygulamasına benzer bir şekilde üniversite ve devlet hastanelerinde, havacılık iş kolunda karşılaştığımız CIP (Commercial Important Person) hasta modeli mi uygulanmaya başlanmıştır? Ne zamandan beri bu uygulama devam etmektedir?

7. Eğer böyle bir uygulama başlamış ise, devlet hastanelerinde uygulanan CIP hasta tarifeleri hangi sağlık hizmetleri için uygulanmaktadır? Bu sağlık hizmetlerinin tarifesi nedir?

8. CIP sağlık hizmetini hangi devlet/üniversite hastaneleri uygulamaktadır? 

9. Mesai saatleri dışında hasta çalıştırdıkları için fark aldıklarını belirten hastaneler hangileridir? Bu hastanelerin mesai saatleri nedir? 13.00’da gerçekleşen muayene mesai saati dışında mı gerçekleşmiş olmaktadır?

10. Erken teşhisin hayat kurtardığı kanser vb. hastalıklara yakalanan ve 60 TL veremediği için erken tomografi, MR çektiremeyen hastalar, her zaman övünçle bahsettiğiniz ve “sağlıkta devrim yaptık” dediğiniz Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hangi bölümünde ele alınmaktadır? 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3042 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim