• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Cerrahpaşa, TUS'ta birinci oldu

Cerrahpaşa, TUS'ta birinci oldu
Tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerin bu yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) gösterdiği performanslar çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Sınava giren adayların yerleştirme yüzdelerine göre yapılan sıralamada Cerrahpaşa Tıp Fakültesi birinci oldu. Cerrahpaşa'yı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Hacettepe (İngilizce) takip etti.

Tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra uzmanlık için TUS'u geçmek zorunda olar doktor adayları, yılların birikimi ve deneyimlerini bu sınavla test ediyor. Sınav, doktor adayları için adeta bir dönüm noktası konumunda. Üniversite ve alınan eğitimin kalitesiyle birlikte TUS'ta başarı sıralaması fakültelere göre değişkenlik gösteriyor. Yarışa yeni katılan Anadolu'daki tıp fakültelerinin son dönemdeki başarıları ise dikkat çekiyor.

ÖSYM'nin verilerine göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü, 2013-TUS sonbahar dönemi değerlendirme ve yerleştirme istatistikleri sıralamasında temel ve klinik bilimler puan ortalamasında ilk sırada yer aldı. Sınava giren aday sayısı ile yerleştirme yüzdeleri sıralamasında TUS'a giren 90 mezunuyla yüzde 62.2 yerleşme yüzdesi yakalayan fakülte, bu alanda ilk sırada yer aldı. Cerrahpaşa mezunu uzman doktor adaylarından 26'sı akademik kadrolara, diğer 27'si ise Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane ve birimlere yerleşti.

Listenin dikkat çeken istatistiklerinden birini ise Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi oluşturdu. Fakülteden mezun olup TUS'a giren 92 öğrencisinden 46'sını uzmanlık eğitimine gönderen üniversite, bu konuda Türkiye'deki diğer eski üniversiteleri geride bırakarak yerleşme oranında ikinciliği elde etti. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden 30'u üniversite programlarına, 16'sı ise Sağlık Bakanlığı'na bağlı birimlere yerleşti. Bu rakamlarla üniversite yüzde 50'lik yerleşme oranına sahip oldu.

Listede 3. sırayı TUS'a giren 177 öğrencisiyle yüzde 45.7 yerleşme oranı yakalayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) alırken, dördüncü sırayı 246 öğrencisinden 111'i sınavı geçen aynı üniversitenin normal tıp fakültesi aldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi ise sınava giren 52 mezunu ile yakaladığı yüzde 44.2'lik yerleşme yüzdesiyle dikkat çekti. Üniversiteden sınava giren uzman doktor adaylarından 23'ü uzmanlık eğitim almaya hak kazandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim