• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Çevre ülkeler sağlıkta partner bulmaya geliyor

Çevre ülkeler sağlıkta partner bulmaya geliyor
Ortadoğu, Balkan ve Kafkas ülkelerinin sağlık kurumları ve profesyonelleri, sağlık alanında yatırım fırsatları aramak için Türkiye’ye geliyor.

Bosphorus Encounters tarafından bu yıl 5-8 Aralık 2012 tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilecek “Uluslararası Sağlık Turizmi Forumu” aracılığıyla bir araya gelecek sağlık kurumları ve uzmanlar, hem tecrübelerini paylaşacak hem de işbirliği için görüşmeler gerçekleştirecek.

Sağlık turizminde hedef 10 yılda 10 milyar $ gelir

Türkiye, sağlık turizmi ile Avrupa ve bölge ülkelerdeki yıldızını parlatmaya devam ediyor. Hem hastane kalitesi, hem de hekim bilgi ve tecrübesiyle birçok Avrupa ülkesini sağlık sistemiyle geride bırakan Türkiye, aralık ayında büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak.

Bosphorus Encounters tarafından ilki Rusya ve eski Sovyet Cumhuriyetlerden gelen ziyaretçilerle düzenlenen “Uluslararası Sağlık Turizmi Formu”nun ikincisi 5-8 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ortadoğu, Balkan ve Kafkas ülkelerinin onlarca sağlık kurumu ve profesyonellerini ağırlayacak Türkiye bölge ülkelere şifa dağıtacak.

TURİSTİ TÜRKİYE KAPTI

Son yıllarda sağlık alanında gerek hizmet kalitesi gerek yüksek fiyatlar nedeniyle 2012 yılında Türkiye'ye 500 bine yakın hastanın geldiğini belirten Bosphorus Event Genel Müdürü Mert Akkök, “Türkiye son 5 yılda sağlık alanında önemli ilerlemeler kat etti. Kısa süre öncesine kadar yurtdışında sağlık hizmeti almak isteyenler Almanya, İsviçre, İsrail ve Ürdün’e giderken, hükümetin uyguladığı sağlık politikaları, yeni teşvikler ve seyahat alanında yapılan avantajlar sayesinde Türkiye sağlık turizminde cazip bir rota haline geldi” açıklamasını yaptı.

MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Dünyada 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pazarı bulunduğuna dikkat çeken Akkök, “Türkiye’deki tedavi imkanları, teknoloji, hastane kalitesi ve hekimlerimizin bilgi ve tecrübesiyle dünya sağlık turizmindeki yıldızımız parlamaya devam ediyor. Bu pazardan önemli bir pay almamamız için hiçbir neden yok. Aralık ayında ikincisini gerçekleştireceğimiz ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Forumu’nda farklı ülkelerden gelen kurum temsilcileri, hastane, klinik, sağlık turizmi acenteleri, sigorta şirketleri, destek merkezleri Türkiye’de partner arayacak. B2B formatında karşılıklı masa görüşmeleri düzeniyle gerçekleşecek organizasyonda her bir katılımcı kurum, her bir ziyaretçi kurum ile tanışma ve kendisini tanıtma imkanı bulacak” dedi.

Bosphorus Encounters tarafından düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Formu’nun ilki Acıbadem, Çevre, Delta, Doğan Sağlık Grubu, Dünya Göz, Echomar, Estetik International, Esteworld, Ethica, Florence Nightingale, Güngören, Hisar, Jinemed, Medikar, Tanfer Diş Kliniği, Amerikan ve Memorial Hastanelerinin katılımıyla gerçekleşmişti.

Sağlık turizmi yabancı yatırımcıları bölgeye çekiyor

Bu haber toplam 4429 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim