• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

CHP, Fatih Acar ile ilgili soru önergesi verdi

CHP, Fatih Acar ile ilgili soru önergesi verdi
CHP milletvekili Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu, Fatih Acar ile ilgili soru önergesi verdi. CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu'nun Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ...

CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu'nun Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yönelttiği yazılı soru önergesi:

Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı, 2007 yılında Fatih Acar, SGK Başkan Yardımcılığı’na, 16.05.2008 tarihinde ise SGK Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. Fatih Acar, bu görevi sırasında;

Harcırah hükümlerine aykırı bir şekilde, yakınlarıyla birlikte lüks otellerde konakladıkları, 9.274 TL konaklama ücretini önce Çanakkale SGK İl Müdürlüğü’ne ödettikleri daha sonra da SGK Başkanlığı’nca bu harcama için temsil ve tanıtım ödeneği gönderilerek, devleti zarara uğrattıkları iddiaları üzerine Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından resen inceleme başlatılmıştır.

Bu inceleme sonucunda, Kurul’un 11.02.2010 tarih ve 2010/5 sayılı kararı ile;

1-Kamu kaynaklarını ve imkânlarını kullanırken etkin, verimli ve tutumlu davranmadıklarından Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin “Savurganlıktan Kaçınma” başlıklı 17.maddesine AYKIRI DAVRANDIKLARINA,

2-Üst yönetici olarak kurumlarının uygun olmayan işlem veya eylemlerini engellemeyerek kendilerinden beklenen etik liderlik davranışı ve yöneticilik sorumluluğu göstermedikleri anlaşıldığından yönetmeliğin “Yöneticililerin Hesap Verme Sorumluluğu” başlığını taşıyan 20.maddesine AYKIRI DAVRANDIKLARINA karar verilmiştir.

Sayın Ömer Dinçer’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması ile 16.07.2009 tarihinde SGK Başkan Vekilliği’nden alınan ancak SGK Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden Fatih Acar, 61.Hükümet Döneminde Faruk Çelik’in yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması ile birlikte 08.08.2011 tarihinden itibaren SGK Başkan Vekilliği görevine getirilmiştir.

Bu çerçevede;

1) Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ‘nun yaptığı inceleme sonucunda Fatih Acar hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ne yapılmıştır? Eğer bir işlem başlatılmadıysa nedeni nedir?

2) Devleti zarara uğrattığı Başbakanlık Etik Kurulu tarafından tespit edilen Fatih Acar’dan bu zarar tazmin edilmiş midir? Edilmediyse nedeni nedir?

3) Fatih Acar’ın tekrar SGK Başkan Vekilliği’ne getirilme nedeni nedir?

4) 61.Hükümet programında “Her alanda olduğu gibi yönetim konusunda da güven kavramına büyük önem veriyoruz. Yönetimde keyfiliğe, her türlü ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşıyız. Yönetimde şeffaflıktan, hesap verebilirlikten öngörülebilirlikten ve her kademede katılımcılıktan yanayız. İlk defa kamu yöneticileri için etik kurallar getirdik ve denetim mekanizmaları kurduk” ifadeleri yer almaktadır.
Hükümet programında yer alan bu ifadeler Fatih Acar için geçerli değil midir?

5) Etik davranmadığı Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından tespit edilen Fatih Acar’ın SGK Başkan Vekili yapılması Hükümet Programında yer alan ifadelerle çelişmemekte midir?

6) Çalışanların alın teri ile ödedikleri primlerin emeklilerimizin dul ve yetimlerimizin hakkı olan paraların Fatih Acar gibi yöneticilerin keyfi harcamalarını finanse etmek için kullanılmasından Sayın Faruk Çelik rahatsızlık duymamakta mıdır?

7) Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun Fatih Acar dışında başka yönetim kurulu üyeleri ile ilgili olarak yapmış olduğu incelemeler bulunmakta mıdır? Eğer varsa kim ya da kimler hakkında nasıl incelemelerde bulunmuştur? Sonucu ne olmuştur?

8) Bu kurul tarafında etik davranmadığı tespit edilen Fatih Acar’ın terfi ettirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekilliği’ne getirilmesi Etik Kurulu’nun kurulması ve etik kuralların getirilmesi amacına ters değil midir?

9) Kamu Görevlileri Etik Kurulu ne amaçla kurulmuştur? Etik kuralların getiriliş amacı nedir?

10) Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda verilen kararlar hangi yolla ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır?

Gerçek Gündem

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5292 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim