• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Milletvekili Demir: Acil servislerin hafife alınmasını kınıyorum

CHP Milletvekili Demir: Acil servislerin hafife alınmasını kınıyorum
CHP Milletvekili Demir: "Sağlık hizmetlerinin, acil servislerin hafife alınmasını kınıyorum, bir Başbakan'a bu yakışmaz. Orada gece gündüz hizmet veren arkadaşlarımıza hakaret olarak görüyorum"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Sağlık hizmetlerinin, acil servislerin hafife alınmasını kınıyorum, bir Başbakan'a bu yakışmaz. Orada gece gündüz hizmet veren arkadaşlarımıza hakaret olarak görüyorum." dedi.

Demir ve CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri Mecliste düzenledikleri basın toplantısında, radyoloji tekniker ve teknisyenlerinin sorunlarını aktardı.

CHP'li Demir, Başbakan Binali Yıldırım'ın hastanelerin acil servislerine ilişkin sözlerini eleştirerek, dün Şanlıurfa'da bir hastanenin acil servisini ziyaret ettiğini durumun hiç de Başbakan Yıldırım'ın ifade ettiği gibi "güllük gülistanlık" olmadığını savunarak, "Başbakanın gözüyle acaba nerede güzel kız, hoş, sarışın, esmer kızlar var diye özellikle aradım. Fakat göremedim. İnsanlar yorgunluktan, bıkkınlıktan, hastaların acı çekmesinden başka bir şey göremedim." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa'daki hastane ziyaretlerinde yaşadıkları olayları aktaran Demir, Suriyeli bir mülteciden 6 bin lira ameliyat parası istendiğini, çocuk hastanelerinde 3-4 bebeğin aynı yatakta yattığını, doğumevinde gebelerin ve ailelerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Demir, "Sayın Başbakan'a bir önerim var; acil servislerde üç renk, hat var, yeşil, kırmızı, sarı. Bir de pembe hat koysun, o zaman iyi olur. Pembe hattın ucunda güzel kızlar mı olur, güzel hemşireler mi olur bilemiyorum." dedi.

-Radyoloji çalışanlarının sorunları

Radyoloji çalışanlarının da çok büyük sorunları olduğunu vurgulayan Nurettin Demir, Türkiye'de toplam 30 bin radyoloji çalışanı bulunduğunu bunlardan 5 bininin ehliyetsiz olarak çalıştığını ve çalışanlar arasında kanser vakalarının artarak görüldüğünü öne sürdü.

Demir, sağlıktaki performans sisteminin çalışanların sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığını iddia etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Başbakan Yıldırım'ı sözlerinden dolayı eleştirerek, "Türkiye'nin nüfusu 78 milyon, acile başvuru 112 milyon. Sayın Başbakan 'kız bakmaya gidiyorlar' diyor ama acil servis çöpçatan yeri, kız bakma, erkek bakma yeri değil. Hasta bakma yeri. Sayın Başbakanı tüm çalışanlardan özür dilemeye çağırıyorum." diye konuştu.

Radyoloji çalışanlarının iş yükünün performans sistemi nedeniyle arttığını, çalışma saatlerinin 5'ten 7'ye çıkartıldığını ifade eden Arık, 15 Şubat 2016 tarihinde radyoloji çalışanlarının sorunlarına ilişkin sağlık bakanının cevaplaması için verdiği soru önergesine hala cevap verilmediğini bildirdi.

Radyoloji çalışanlarının sağlık kontrollerinin tam olarak yapılmadığını öne süren Arık, Kayseri diş hastanesinde diş röntgenlerinin temizlik elemanlarınca çekildiğini, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde radyoloji eğitimi olmayan kişinin o birime sorumlu yapıldığını, hükümete yakın sendika üyelerinin diplomaları olmadan atandıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim