• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

CHP 'tam gün' teklifi hazırlayacak

CHP 'tam gün' teklifi hazırlayacak
Doktorları ilgilendiren tam gün uygulaması Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe sokulurken yasadaki düzenlemelere karşı çıkan CHP, “Tam Gün” teklifi hazırlamak için üç kişilik komisyon oluşturdu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Tam gün ile ilgili teklif hazırlıyoruz. CHP tam güne karşı değil ama tam gün yasasının düzenlemelerine karşı. Biz şu anki adıyla tam gün uygulamasına karşı çıkıyoruz” dedi.

CHP’nin sağlık kökenli ve hukukçu milletvekilleri, Tam Gün Yasası’nın Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe sokulmasını masaya yatırdı. CHP Grup Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’den oluşan 3 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Toplantıda, söz konusu yasanın tam gün olmadığı, gerçek bir tam gün yasasına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

-CHP TEKLİF HAZIRLAYACAK-

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tam gün uygulamasının aslında tam gün başlığı altında olup, tam günden farklı şeyler içerdiğini söyledi. Kanun teklifi hazırlayacaklarını ifade eden Atıcı, şöyle dedi:

“Tam gün ile ilgili teklif hazırlıyoruz. CHP tam güne karşı değil, ama tam gün yasasının düzenlemelerine karşı, şu anki düzenlemelere karşı, çünkü; halkın sağlığını tehlikeye atıyor. Biz tam güne karşı değiliz. Biz şu anki adıyla tam gün uygulamasına karşı çıkıyoruz. Biz hekimlerin tam süreyle çalışmasına karşı değiliz. Hekimler tam süreli çalışmalı ama uygun bir maaşla, insani çalışma koşulları ile. Hekim başka yerde çalışmayı hissetmemeli. Ölesiye çalışmamalıdır.”

Söz konusu yasanın gerçek anlamda tam günü içermediğini belirten Atıcı, “İnsani çalışma koşulları sağlamıyor, biz buna karşı çıkıyoruz” dedi.

-“GERÇEK TAM GÜN YASASI”-

ANKA’ya konuşan Manisa Milletvekili Özgür Özel’de, gerçek tam gün teklifi hazırlayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

“CHP tam gün yasasına karşı olmadı, tam gün yasasına karşı çıkmanın hem hekimler hem de hastalar açısından fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz ama AKP’nin yaptığı düzenlemeler gerçek tam gün ile alakası yok, sadece isim benzerliği var. O yüzden biz gerçek bir tam gün yasa teklifi hazırlamaya karar verdik. Üç kişilik grup ön çalışma yapacağız.”

Özel, hazırlayacakları teklifin hekim ve hasta yararına olacağına dikkat çekerek, “Tam güne tarafız ama gerçek ve doğru tam gün yasası hazırlayacağız. Gerçek tam gün teklifi” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim