• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

CHP’li Şeker Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı’nı Meclis’e taşıdı

CHP’li Şeker Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı’nı Meclis’e taşıdı
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ÖSYM tarafından 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı Meclis gündemine taşıdı.


Dr. Ali Şeker, sınavdan 40 gün sonra 27 Ocak 2017’de ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla bazı dalların (Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Halk Sağlığı, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji ve Üroloji) sonuçlarının açıklandığını fakat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ile Göğüs Hastalıkları alanında yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması gerekçe gösterilerek idari yargı kararının bekleneceğinin belirtildiğini, aradan geçen 7 aya rağmen bu alalardaki sonuçların açıklanmadığını belirtti.

Verdiği soru önergesiyle yaşana mağduriyetleri meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, “Ülkemizde ÖSYM milyonlarca insanın eğitimle ve meslekle ilgili sınavlarını hazırlayan ve uygulayan kurumdur. Son yıllarda sınav güvenliği konusunda yaşananlar, şifreli ve çalınan soru rezaletleri ve sınavların yapılış yöntemleriyle ilgili çok sayıda yurttaşın mağdur edildiği hafızalarımızda. Artık, ÖSYM’nin herkesi mağdur eden bu yönetimsel beceriksizliklerinin bir sonu olmalı. Bu noktada ÖSYM Başkanlığı'nın Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi sınavını 7 ayı geçkin süredir açıklayamamasıyla ilgili ciddi bir mağduriyet oluşmuş durumda. Ülkemizde birçok branşta yaşanan doktor eksikliği yetkililer tarafından sürekli dillendiriliyor. Bu durum dikkate alındığında gerek sınav sorularının hazırlanma sürecinde, gerekse denetim aşamasında daha hassas hareket edilmesi gerektiği ayan beyan ortada iken, bir sınavın sonucunun bu kadar zamandır açıklanamamasının hiçbir mantıklı izahı yoktur” dedi.

“HATALI SORULARDAN ÖSYM HARİÇ HERKES SORUMLU”

ÖSYM'nin Ocak ayında yaptığı açıklamasında idari yargı kararının bekleneceğinin belirtilmesiyle ilgili olarak CHP'li Şeker idari yargı süreci bahane edilerek sınav sonuçlarının açıklanmamasının ileride yapılacak olası hatalı sınavlarda adayların yargı yoluna başvurmalarını engelleme amacı taşıdığını belirterek “ÖSYM yargı sürecine başvuran kişi ya da kurumları sorumlu tutup kendi sorumluluğunu unutturmak istiyor. Yargı süreci 10 yıl sürse 10 yıl sonuç açıklanmayacak mı? Bunun için alınacak tedbir hatasız soru hazırlamak iken, mevcut durumdan yasal hakkını kullananları sorumlu tutmak kabul edilemez” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ÖSYM Başkanlığı ile ilgili şu sorularının cevaplanmasını Başbakan Binali Yıldırım'dan istedi.

1- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ile Göğüs Hastalıkları bölümlerinin sınav sonuçları ne zaman açıklanacaktır?

2- Uygulamada bir sorunun hazırlanma süreci nasıl gerçekleşmektedir?

3- Sınav sorularını hazırlayanlar nasıl belirlenmektedir?

4- ÖSYM'nin sınav kitapçığı incelendiğinde soru hazırlama sürecinde hazırlanan soruların birçok denetim aşamasından geçtiği belirtilmesine rağmen iptal edilen sorulardaki hataların gerekçesi nedir?

5- Sınavın üzerinden 7 aydan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen idari yargı kararı ve mevcut durum ile ilgili ÖSYM Başkanlığı tarafından sınava girenler için neden ayrıntılı bir açıklama yapılmamaktadır?

6- Yetkililerce sürekli dillendirilen ülkemizdeki tüm branşlarda mevcut olan doktor açığı göz önünde bulundurulduğunda bu konunun üzerinde neden hassasiyetle durulmamaktadır?

kaynak:sözcü

 

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim